Dieta fericirii. Alimentele care îmbunătățesc starea de spirit
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Alimente
Alimente
Unele alimente contribuie la o dietă a stării de bine.

Ouă 

Ouăle conțin colină, nutrientul necesar în producerea acetilcolinei, implicată în procesul memoriei, procesarea informațiilor, limbajului și controlului mușchilor. O deficiență de colină, ce rezultă într-o deficiență de acetilcolină poate cauza pierderi de memorie, agitație, probleme de învățat, demență și lipsa creativității.

Carne de vită

Excelentă sursă de proteină, vita, alături de alte cărnuri, asigură aminoacidul tirozină, care este necesar în procesul de producție a dopaminei, neurotransmițătorul care ne dă energie. Totodată, ajută la concentrare și la atenție.

Nuci

Nucile și migdalele sunt o sursă excelentă de Omega-3 și acizi grași. Acizii Omega-3 sunt esențiali pentru buna funcționare a neurotransmițătorilor care controlează creierul. Acești acizi grași sunt necesari în mișcarea serotoninei și dopaminei în interiorul sistemului nervos, notează elle.ro. Fără suficienți acizi grași Omega-3, funcțiile neurotransmițătorilor suferă și, astfel, suntem predispuși la depresie și schimbări comportamentale.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel