DIETA făcătoare de minuni, curăţă RINICHII, purifică GLANDELE, elimină TOXINELE. Ingredientul de BAZĂ se găseşte ORIUNDE
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Din ce în ce mai des recomandată de către specialiști, această dietă este văzută în primul rând ca o cura de detoxificare a organismului.

Este vorba despre dieta cu lămaie, a cărei beneficii se pot obține în cel mai scurt timp; însă este foarte important să se țină cont și de faptul că în momentul în care se reduce numărul de calorii este posibil sa se piardă și în greutate, dar în același timp se va pierde și din masa musculară, va scădea rezistența oaselor.

Iar în cazul unui exces de dietă, prin prelungirea excesivă a perioadei de regim organismul se poate deshidrata și se poate confrunta cu afecțiuni severe.

Ce se consumă în dieta cu lămâie?

După cum bine îi spune și numele, ingredientul de bază este lămâia, consumată sub formă de limonadă, asociat cu un ceai cu efect laxativ. Perioada dietei cu lămâie va fi de 10 zile. În acest timp nu se vor consuma alte alimente.

Care sunt beneficiile dietei cu lămâie?

Există multe beneficii pentru sănătate oferite de dieta cu lămâie. Sunt antibacteriene, antivirale, ajută la stimularea pierderii de greutate și în același timp ajută digestia. Lămâiele conțin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectină.

-dizolvă și elimină toxinele (decongestionează) care s-au format în interiorul corpului dumneavoastră.
-curață rinichii și sistemul digestiv.
-purifică glandele și celulele la nivelul întregului organism.
-elimină orice deșeuri inutilizabile și materialul întărit la nivelul articulațiilor și mușchilor.
-scapă de presiune și iritare în nervi, artere, si vase de sânge.
-construiește un flux de sânge sănătos.
-menține tinerețea și elasticitatea pielii.

Dezavantajele dietei cu lămâie

Ca orice tip de dietă, se recomandă consultarea unui specialist; cu atât mai mult este indicat în cazul în care persoana care este dispusă sa țină această dietă suferă de arsuri la stomac, are probleme cu rinichii sau vezica biliară. Consumul excesiv de lămâie, poate fi daunator si pentru sănătatea dinților, poate predispune la apariția cariilor dentare.

Principiul de bază al dietei cu lămâie, este sa începi ziua cu un pahar de apă cu lamâie, efectele fiind de detoxifiere și de reducere a poftei de mâncare. Foarte important este ca pe parcursul zilei să se consume foarte multă apă, pentru a nu se deshidrata organismul.

Citește și: Apa cu lămâie – 10 beneficii pentru sănătate


De asemenea, consumul de lămâie este încurajat de faptul că ajuta la neutralizarea nivelului de zahăr din sânge.

Efecte adverse ale dietei cu lămâie

În momentul în care se renunță la această dietă, sunt șanse foarte mari ca kilogramele înlăturate pe parcursul regimului să fie recuperate. Organismul fiind privat de necesarul zilnic de nutrienți, va fi pus în situația de a cere cât mai multe alimente.

Dieta cu lămâie este considerată o forma de înfometare deoarece pe tot parcursul acesteia organismul nu va primi necesarul de alimente de care are nevoie.

Astfel trebuie înțeles faptul că această dietă nu este una tocmai sănătoasa care sa ducă la o bună funcționare a organismului.

Pot să apară schimbări de dispoziție sau depresie, deoarece corpul trece prin atât de multe schimbări, modificări minore ale tensiunii arteriale, încât pot să apară amețeli, dureri de cap și mișcări intestinale frecvente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel