Data actualizării:
Data publicării:

Dieta daneză. Meniul pentru 13 zile: mic dejun, prânz, cină

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Trang Doan)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Trang Doan)

Vrei să începi o dietă pentru a scăpa de câteva kilograme în plus? Încearcă dieta daneză. Iată ce trebuie să mănânci, timp de 13 zile.

Ziua 1

- mic dejun: cafea îndulcită cu un singur cub de zahăr

- prânz: 380 gr spanac, 2 ouă fierte şi o roşie

- cină: 200 gr friptură de vită, salată verde cu zeamă de lămâie și ulei de măsline

Ziua 2

- mic dejun: cafea îndulcită cu un singur cub de zahăr

- prânz: 1 iaurt mic, cu conţinut redus de grăsimi; 250 gr şuncă de pui slabă

- cină: 200 gr friptură de vită, salată verde cu zeamă de lămâie şi ulei de măsline

Ziua 3

- mic dejun: cafea îndulcită cu un singur cub de zahăr, 1 felie de pâine prăjită

- prânz: 1 felie de şuncă, 2 ouă fierte, 1 salată verde proaspătă

- cină: 1 roşie, 1 ţelină fiartă bine, 1 măr

Ziua 4

- mic dejun: cafea îndulcită cu un singur cub de zahăr, 1 felie de pâine prăjită

- prânz: 1 iaurt natural, 200 ml suc de portocale

- cină: 250 gr brânză de vaci, 1 morcov dat pe răzătoare, 1 ou fiert

Ziua 5

- mic dejun: 1 morcov mare, dat pe răzătoare

- prânz: 200 gr păstrăv / cod / calcan, făcut cu 1 linguriţă de unt şi cu zeamă de lămâie

- cină: 200 gr friptura de vită, 1 ţelină dată pe razătoare

Ziua 6

- mic dejun: cafea, 1 felie de pâine prăjită

prânz: 2 ouă fierte, 1 morcov ras

- cină: 1 friptura de pui, o salată verde

Ziua 7

- mic dejun: 1 cafea neîndulcită;

- prânz: nimic - se va consuma, în schimb, multă apă

- cină: 200 gr cotlet de miel / ren / iepure, 1 măr

Ziua 8

- mic dejun: 1 cafea îndulcită cu 1 cub de zahăr

- prânz: 380 gr spanac, 2 ouă fierte tari, 1 roşie

- cină: 200 gr friptura de vită, o salată verde proaspătă cu puţin ulei de măsline

Ziua 9

- mic dejun: 1 cafea îndulcită cu 1 cub de zahăr

- prânz: 1 iaurt natur mic, 250 gr şuncă cu puţină grăsime

- cină: 200 gr friptură de vită, o salată verde proaspătă cu puţin ulei de măsline

Ziua 10

- mic dejun: cafea îndulcită cu un singur cub de zahăr, 1 felie de pâine prăjită

- prânz: 1 felie de şuncă, 2 ouă fierte tari, 1 salată verde

- cină: 1 roşie, 1 ţelină fiartă, 1 fruct

Ziua 11

- mic dejun: cafea îndulcită cu un singur cub de zahăr, 1 felie de pâine prăjită

- prânz: 1 iaurt, 200 ml suc de fructe

- cină: 1 morcov dat pe răzătoare, 1 ou fiert tare, 250 gr fructe

Ziua 12

- mic dejun: 1 morcov mai mare, dat pe răzătoare şi stropit cu zeamă de lămâie

- prânz: 200 gr peşte fiert, stropit cu zeama de lămâie. Ideal ar fi ca peştele să fie păstrăv, calcan sau cod

- cină: 1 ţelină rasă, 200 gr friptură de vită, făcută cu foarte puţin unt

Ziua 13

- mic dejun: cafea îndulcită cu un singur cub de zahăr, 1 felie de pâine prăjită;

- prânz: 2 ouă fierte tari, 1 morcov dat pe răzătoare;

- cină: 1/2 pui, cu salată verde stropită cu zeamă de lămâie şi ulei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel