Dieta daneză. Meniul pentru 13 zile: mic dejun, prânz, cină
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Trang Doan)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Trang Doan)
Vrei să începi o dietă pentru a scăpa de câteva kilograme în plus? Încearcă dieta daneză. Iată ce trebuie să mănânci, timp de 13 zile.

Ziua 1

- mic dejun: cafea îndulcită cu un singur cub de zahăr

- prânz: 380 gr spanac, 2 ouă fierte şi o roşie

- cină: 200 gr friptură de vită, salată verde cu zeamă de lămâie și ulei de măsline

Ziua 2

- mic dejun: cafea îndulcită cu un singur cub de zahăr

- prânz: 1 iaurt mic, cu conţinut redus de grăsimi; 250 gr şuncă de pui slabă

- cină: 200 gr friptură de vită, salată verde cu zeamă de lămâie şi ulei de măsline

Ziua 3

- mic dejun: cafea îndulcită cu un singur cub de zahăr, 1 felie de pâine prăjită

- prânz: 1 felie de şuncă, 2 ouă fierte, 1 salată verde proaspătă

- cină: 1 roşie, 1 ţelină fiartă bine, 1 măr

Ziua 4

- mic dejun: cafea îndulcită cu un singur cub de zahăr, 1 felie de pâine prăjită

- prânz: 1 iaurt natural, 200 ml suc de portocale

- cină: 250 gr brânză de vaci, 1 morcov dat pe răzătoare, 1 ou fiert

Ziua 5

- mic dejun: 1 morcov mare, dat pe răzătoare

- prânz: 200 gr păstrăv / cod / calcan, făcut cu 1 linguriţă de unt şi cu zeamă de lămâie

- cină: 200 gr friptura de vită, 1 ţelină dată pe razătoare

Ziua 6

- mic dejun: cafea, 1 felie de pâine prăjită

prânz: 2 ouă fierte, 1 morcov ras

- cină: 1 friptura de pui, o salată verde

Ziua 7

- mic dejun: 1 cafea neîndulcită;

- prânz: nimic - se va consuma, în schimb, multă apă

- cină: 200 gr cotlet de miel / ren / iepure, 1 măr

Ziua 8

- mic dejun: 1 cafea îndulcită cu 1 cub de zahăr

- prânz: 380 gr spanac, 2 ouă fierte tari, 1 roşie

- cină: 200 gr friptura de vită, o salată verde proaspătă cu puţin ulei de măsline

Ziua 9

- mic dejun: 1 cafea îndulcită cu 1 cub de zahăr

- prânz: 1 iaurt natur mic, 250 gr şuncă cu puţină grăsime

- cină: 200 gr friptură de vită, o salată verde proaspătă cu puţin ulei de măsline

Ziua 10

- mic dejun: cafea îndulcită cu un singur cub de zahăr, 1 felie de pâine prăjită

- prânz: 1 felie de şuncă, 2 ouă fierte tari, 1 salată verde

- cină: 1 roşie, 1 ţelină fiartă, 1 fruct

Ziua 11

- mic dejun: cafea îndulcită cu un singur cub de zahăr, 1 felie de pâine prăjită

- prânz: 1 iaurt, 200 ml suc de fructe

- cină: 1 morcov dat pe răzătoare, 1 ou fiert tare, 250 gr fructe

Ziua 12

- mic dejun: 1 morcov mai mare, dat pe răzătoare şi stropit cu zeamă de lămâie

- prânz: 200 gr peşte fiert, stropit cu zeama de lămâie. Ideal ar fi ca peştele să fie păstrăv, calcan sau cod

- cină: 1 ţelină rasă, 200 gr friptură de vită, făcută cu foarte puţin unt

Ziua 13

- mic dejun: cafea îndulcită cu un singur cub de zahăr, 1 felie de pâine prăjită;

- prânz: 2 ouă fierte tari, 1 morcov dat pe răzătoare;

- cină: 1/2 pui, cu salată verde stropită cu zeamă de lămâie şi ulei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel