Data actualizării:
Data publicării:

Dieta cu paste. Cea mai bună reţetă de paste cu ciuperci, numai bună pentru slăbit

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Sunt multe persoane care evită să mănânce paste, fiind sigure de faptul că acestea îngrașă și nu sunt sănătoase. Însă, potrivit unui nou studiu efectuat de specialiști, pastele ar putea fi de ajutor în lupta cu kilogramele în plus. 

Un grup de cercetărori italieni au descoperit că, mâncate într-o cantitate moderată, pastele pot face parte din dieta voastră sănătoasă. 

Dietă cu paste. Cum se gătesc cele mai bune spaghetti cu ciuperci 

 

Ingrediente:

-paste farfale, acele paste în formă de fundițe
-mix de ciuperci
-un sfert de ceașcă cu cimbru proaspăt tocat și oregano
-2 linguri de ulei de măsline
-o lingură de suc de lămâie
-3 cești de varză furajeră sau spanac
- un sfert de cană de parmezan ras
- brânză moale de capră
-sare, piper

Mod de preparare

1. Gătiți pastele în apă cu sare, până de fac al dente. Apoi, scurgeți pastele și păstrați un sfert din apa de paste. 

2. Între timp, curățați ciupercile și tăiați-le. 

3. Într-o tigaie, încălziți uleiul de măsline și gătiți ierburile, ciupercile timp de cinci minute. Atunci când ciupercile sunt gata, se reduce căldura până la minim, se adaugă sucul de lămâie, legumele verzi (spanacul) și puțină sre. Lăsați-le timp de aproximativ 2 minute. Apoi adăugai parmezanul și acel sfert de apă de la paste și amestecați până când se topește parmezanul. 

4. Adăugați și pastele, piperul și sarea, ulterior și brânza de capră și amestecați. Apoi, pastele sunt gata și pot fi servite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel