Dieta care te ajută să scapi de gripă
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
Dieta conține carne și anumite legume
Dieta conține carne și anumite legume
Un anume tip de dietă determină sistemul imunitar să descopere, să prindă și să distrugă virușii care provoacă gripa. Iată despre ce este vorba:

O dietă bogată în grăsimi, dar cu conținut scăzut de carbohidrați, precum dieta Ketogenică, te poate ajuta să scapi de gripă. Șoarecii hrăniți cu o dietă ketogenică au fost mai capabili să combată virusul gripei decât șoarecii hrăniți cu alimente bogate în carbohidrați, potrivit unui nou studiu realizat de cercetători ai Universității Yale, care a fost publicat pe 15 noiembrie în revista Science Immunology.

Dieta ketogenică – care, în cazul oamenilor, include carne, pește, păsări de curte și legume fără amidon - activează un subset de celule T din plămâni care nu au fost asociate anterior cu răspunsul sistemului imunitar la gripă, sporind producția de mucus din celulele căilor respiratorii care pot prinde eficient virusul, relatează cercetătorii.

„Aceasta a fost o constatare total neașteptată", a declarat co-autorul Akiko Iwasaki, profesor la catedra Waldemar Von Zedtwitz de imunobiologie și biologie moleculară, celulară și de dezvoltare, și un cercetător al Institutului Medical Howard Hughes.

„Acest studiu arată că modul în care organismul arde grăsimile pentru a produce corpuri cetonice din alimentele pe care le mâncăm, poate alimenta sistemul imunitar să lupte împotriva gripei", a spus Visha Deep Dixit - profesor de medicină comparată și imunobiologie la Waldemar Von Zedtwitz.

Ce presupune dieta ketogenică

Cu această dietă, eliminați aproape toți carbohidrații. Acest lucru face ca organismul să ardă grăsimea pentru energie, o stare numită cetoză. Trebuie să mâncați alimente care, în total, să conțină 70% până la 80% grăsimi, 10% până la 20% proteine și 5% până la 10% carbohidrați.

Echilibrați suma procentelor la 100%, evident. Cercetările arată că această dietă vă poate ajuta să pierdeți în greutate, dar poate duce și la efecte secundare, cum ar fi constipația și oboseala. Pe termen lung, aceasta poate crește riscul de osteoporoză, pietre la rinichi și boli de inimă.

O anume varianță a dietei ketogenice are un efect surprinzător și în cazul pacienților cu boala Alzheimer. Detalii pe DC Medical. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel