De la începutul anilor 2000, numeroase studii au arătat că dietele cu un conținut scăzut de carbohidrați, fără a fi nevoie de numărarea caloriilor, sunt eficiente pentru pierderea în greutate și pot duce la diverse îmbunătățiri ale sănătății.
Inițial, dieta a fost considerată nesănătoasă, mai ales din cauza conținutului său ridicat de grăsimi saturate. Astăzi, efectul grăsimilor saturate asupra sănătății și a bolilor de inimă, în special, este un subiect de dezbatere între cercetători.
"Această dietă este eficientă în kilograme, dar dacă gândim un pic, atunci când se consumă foarte multe proteine și se exclud carbohidrații, adică nu mai sunt glucide, ci doar proteine, totul arde, se transformă totul într-o lipoliză, corpii cetonici vor fi sursa de energie. Noi știm foarte bine că funcționăm pe glucoză.
A nu mai avea glucide deloc nu este firesc, iar acest tip de dietă funcționează atâta timp cât e ținută.
Eficient, nu se pierde grăsime, ci se pierde apă și masă musculară.
Ne trezim că nu mai există putere, deși corpul este slim, este subțire, nu mai există putere, pentru că s-a pierdut masa musculară și a apărut deshidratarea.
La prima bucățică de pâine mâncată, la primul dulce mâncat, 4 - 5 kilograme reapar instantaneu, lucru foarte frustrant, pentru că la acele kilograme scăzute, la acele rezultate s-a muncit și nu este de durată.
În plus, se menține corpul într-o permanentă aciditate care știm că este total nebenefică. Înseamnă o permanentă scădere a imunității în fază de acidoză, acidoză metabolică în principal, dar cu un pic de carbohidrat de bună calitate, până la urmă și în Tatăl Nostru pâinea o cerem, nu carne sau proteine. Acel cubuleț de pâine, acel cubuleț de cartof fiert nevinovat, dar de care este nevoie, pentru că baza energetică este până la urmă carbohidratul.
Ăsta este motivul pentru care piramida alimentară are la bază carbohidrați și nu proteine.
Dacă ne gândim, ca și specie, noi avem nevoie de 40 - 60% carbohidrați, undeva 12 - 18% proteine și restul 25 - 30% grăsimi mononesaturate, de bună calitate. Deci nu proteina dă energie.
Grăsimea este cea care înmagazinează multă energie, la fel și carbohidratul, este cel care arde și dă energie", a declarat Lector dr. Lygia Alexandrescu, nutriționist acreditat de Comitetul Internațional Olimpic, în exclusivitate pentru DC Medical.
CITEŞTE MAI MULTE PE DC MEDICAL
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- A murit Naomy, cea mai controversată vedetă a anilor 2000
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Prima luptă între un pilot uman și un avion controlat de inteligența artificială: Un "moment de transformare în istoria aerospațială"
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Klaus Iohannis, în Republica Coreea. E prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor