Dieta Anei Aslan, supranumită „femeia care a învins bătrânețea”
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Dieta Anei Aslan, supranumită „femeia care a învins bătrânețea” / Foto: Pixabay
Dieta Anei Aslan, supranumită „femeia care a învins bătrânețea” / Foto: Pixabay
Află în articol ce dietă ținea Ana Aslan, supranumită „femeia care a învins bătrânețea”.

Ana Aslan a fost una dintre femeile extraordinare ale României, supranumită „femeia care a învins bătrânețea”. Despre ea se spunea că a inventat leacul pentru tinerețea veșnică. Ioana Preda a fost menajeră Anei Aslan mai bine de zece ani. Știe fiecare secret al profesoarei așa că a împărtășit unele dintre acestea, dezvăluind care era dieta ținută de Ana Aslan, scrie Realitatea.net.

„Carnea de vită era nelipsită. Se îngrijea foarte mult, nu se satură niciodată, când îi era foame zicea: "Da-mi o bomboană!" Ținea la silueta. O bomboană, atâta lua și gata.”, povestește Ioana Preda.

„Știa să mănânce bine, îi plăcea să meargă la marile restaurante, să comande mâncăruri de calitate, dar în același timp știa să și gătească. E adevărat că avea bucătarul ei, dar avea preparate pe care le făcea singură. Întotdeauna lua masă la 1:30 îmbrăcată, chiar dacă era singură la masă, cu o ținută frumoasă, cu bijuterii, respectă acest ritual.”, adaugă ea.

Medic fiind, Ana Aslan mânca corect, respectând mai multe reguli. Totul trebuia să fie cât mai natural, fără substanțe inutile, multe legume, multe fructe și, bineînțeles, multă mișcare. La capitolul carne avea un fel de clasificare: carnea de vacă, peștele, pasărea, miel/oaie, porc. Totuși, carnea de porc ar fi recomandat-o mai rar. Pentru o dietă echilibrată recomanda și ficatul, limba, toate rasol. Câteodată, le făcea la cuptor.

Secretul Anei Aslan. Prof. Ciurea: Este o bună metodă de a preveni teribila boală

Prof. dr. Vlad Ciurea, medic neurochirurg, recomandă scrisul de mână, spunând că această activitate este parte a terapiei de recuperare pentru pacienții care au suferit accident vascular cerebral sau traumatism cranio cerebral.

"Puțini știu, de exemplu, că doamna doctor Ana Aslan, supranumită „femeia care a învins bătrânețea”, a scris și a primit 130.000 de scrisori de-a lungul timpului. În peste o sută de țări. Coresponda fie cu pacienți, fie cu colegi medici. Extraordinar! Cititul, de asemenea, este obligatoriu. Vă mărturisesc că profesorul meu, Constantin Arseni, ne spunea mereu să citim, să citim. Și o făcea în stilul lui: „Dacă un doctor nu pune mâna pe o carte timp de câteva luni, poate să se ducă cioban la oi!” Sănătate!”, a fost mesajul lui Vlad Ciurea. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel