Dide / DIICOT / droguri. Bulai, intervenţie: O idioţenie! E ca în B.D., 'nu erau bune prafurile'
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Sociologul Alfred Bulăi și jurnalistul Val Vâlcu au discutat despre scandalul legat reținerea lui Cristian Dide.

„A trecut așa pe neobservate o întâmplare cu mare potențial. Un activist civic, Cristian Dide, a trimis procurorilor un pachet sau două cu canabis, cumpărate legal din țările respective și livrate de curierul care îți aduce acasă pizza sau pachetele de la eMag. A vrut să demonstreze că în România se poate aduce orice.

VEZI ȘI: Dide, arestat. De noaptea minții! DIICOT a ridicat inclusiv gelul de duș.

Bineînțeles că au venit mascații, i-au perchiziționat casa, l-au reținut pe om, i-au găsit gelul de duș cu canabis, care se cumpără din supermarket. În fine, a vrut să demonstreze de fapt că așa cum au trecut bărcile alea cu cocaină pe sub nasul Poliției de Frontieră – dacă nu era furtună nici azi nu aflam că se răstoarnă bărci cu cocaină la Sf. Gheorghe – așa se pot livra colete cu substanțe interzise să le zicem, deși în Statele Unite, în Europa Occidentală e o afacere legală listată la bursă”, a spus Val Vâlcu în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS.

"O idioțenie". Bulai povestește o întâmplare similară în care oamenii legii au reacționat diferit

„Cristian Dide nu va păți nimic fiindcă este o idioțenie indiscutabilă. Vorba B.D., «Nu erau bune prafurile, ne-ai dat la calitate proastă, că noi știm marfa bună cum e». E un exces de zel al unor funcționari care au impresia că așa devin profesioniști. În primul rând, e ușor aberant pentru că evident că lor le-a venit drogurile. Era o chestie de verificat în primele cinci minute... e vorba de inteligență.

Eu, de exemplu, așteptam un pic de înțelepciune și umor. Un fost student de-ai mei a primit o amendă acasă și fotografia automobilului. Era cu băieții, cu prietenii, s-au îmbătat, le-a zis de amendă. Ce glumă le-a venit lor să facă? Au făcut o poză la suma din amendă, 500 de lei, și au trimis-o în beție polițiștilor. Culmea, după o săptămână primește un plic de la poliție. Ce era în plic? Era o poză cu niște cătușe! Au avut simțul umorului, așa că și el s-a dus imediat și a plătit amenda”, a răspuns Alfred Bulai.

„La fel s-a întâmplat cu celebrul Armagedon al lui Ciuvică, pe vremuri, când l-au arestat. Bine, el nu avea umor, Dide a vrut să demonstreze ceva”, a adăugat sociologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel