Data actualizării:
Data publicării:

Diana a sunat la 112 în timp ce fugea de urs. Care este, de fapt, cauza morții tinerei de 19 ani

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Facebook Diana Maria
Foto: Facebook Diana Maria
Reprezentanții STS au anunțat recent că au fost înregistrate trei apeluri la numărul de urgență 112 înainte ca Diana să fie atacată mortal de urs. Unul dintre aceste apeluri a fost efectuat chiar de tânăra de 19 ani.

Potrivit unor surse citate de Antena 3 CNN, medicii legiști au concluzionat, în urma necropsiei, că Diana Maria, tânăra de 19 ani, atacată de urs în timp ce se afla într-o excursie pe traseul Jepii Mici, din Munții Bucegi, și-a pierdut viața din cauza căderii în prăpastie. Potrivit specialiștilor, rănile și traumatismele suferite de aceasta au fost incompatibile cu viața.

Diana a alertat autoritățile cu privire la prezența ursului agresiv ce o urmărea

 

Centrul unic pentru apeluri de urgență 112 Prahova a identificat trei apeluri în legătură cu situația menționată. Primul apel a fost preluat în data de 09.07.2024, la ora 15:33, operatorul STS adăugând în conferință agențiile specializate de intervenție, acestea fiind active astfel:

"- la minut și 51 de secunde – ISU-SMURD și Ambulanță;
- la minut și 55 de secunde – Poliție;
- la minut și 58 de secunde – Jandarmerie;
- la 2 minute și 1 secundă – Salvamont;
- la 3 minute – Elicopter", susține un comunicat al Biroului de Presă al STS.

Apelul inițial a fost efectuat de către iubitul Dianei, care a anunțat faptul că se află pe un traseu montan din Munții Bucegi împreună cu o fata și că s-au întâlnit cu un urs pe traseu. Totodată, acesta a precizat că persoana care îl însoțea a fugit speriată, fiind urmărită de animal.

Al doilea apel, înregistrat la ora 15:34, a fost dat chiar de către Diana. Ea a alertat autoritățile cu privire la prezența unui urs agresiv în apropierea sa oferind detalii despre locația ei pe traseul montan. Operatorul STS a coordonat intervenția agențiilor specializate pentru gestionarea situației.

Al treilea apel, inițiat tot de iubitul Dianei, a fost înregistrat la ora 16:07. Tânărul a furnizat informații detaliate despre locația incidentului. Apelul a fost direcționat către ISU-SMURD, Jandarmerie, Poliție, Ambulanță, Salvamont și Elicopter pentru intervenție, potrivit comunicatului Biroului de Presă al STS, scrie Antena3.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel