Data publicării:

Diamant roz, vândut cu suma record de 58 mil. dolari. Piatra e de o raritate extremă

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Un diamant roz de o raritate extremă s-a vândut la licitație, în Hong Kong.

Un diamant roz, o piatră extrem de rară, a fost vândut la licitaţie vineri la Hong Kong pentru aproape 58 milioane de dolari, stabilindu-se un nou record al preţurilor la caratul unui diamant sau al unei pietre preţioase, potrivit Casei de licitaţii Sotheby's, potrivit Agerpres.

Diamantul "Williamson Pink Star" de 11,15 carate a fost vândut pentru 453,2 milioane de dolari hongkonghezi, adică 57,7 milioane de dolari SUA, ceea ce constituie al doilea preţ cel mai ridicat pentru o bijuterie vândută la licitaţie, a adăugat Sotheby's.

Oferta câştigătoare, formulată de un cumpărător din oraşul Boca Raton din Florida (SUA), a cărui identitate nu a fost dezvăluită, reprezintă mai mult decât dublul preţului de pornire a licitaţiei, estimat la 21 milioane de dolari.

Este al doilea cel mai mare diamant roz licitat

 

Obiectul râvnit este al doilea cel mai mare diamant roz vândut prin licitaţie. Diamantele roze sunt pietrele preţioase cele mai rare şi cele mai căutate pe piaţa mondială.

Recordul pentru un diamant roz a fost stabilit în 2017,când o piatră denumită 'CTF Pink Star' a fost adjudecată la Hong Kong pentru 71,2 milioane de dolari.

Vânzarea de vineri "mărturiseşte nu numai rezilienţa cererii de diamante de calitate superioară în Asia, ci şi o conştientizare sporită a rarităţii diamantelor roz", a declarat Wenhao Yo, aflat la conducerea departamentului dedicat bijuteriilor şi ceasurilor la Sotheby's Asia.

"Williamson Pink Star" îşi datorează numele altor două diamante roz, care sunt deţinătorul recordului 'CTF Pink Star' şi "diamantul roz Williamson" de 23,6 carate oferit în dar la căsătorie reginei Elisabeta a II-a în 1947.

Deși economia este fragilă, pietrele acestea tot aduc sume exorbitante



Tobias Kormind, director general al firmei britanice de bijuteri 77 Diamonds, a considerat că această vânzare "stupefiantă" demonstrează că diamantele de înaltă calitate pot încă atinge preţuri ridicate într-o economie fragilă.

"Bunurile durabile, precum diamantele de renume mondial au afişat întotdeauna performanţe bune, chiar în perioade de stabilitate", a comentat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel