Dialogul social la MAI. Christian Ciocan: Domnul Bode a venit cu o chestiune de noutate
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Lucian Bode
Sursă foto: Facebook Lucian Bode
Comisarul șef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice din Poliţia Română, a vorbit, în cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, despre dialogul social și măsurile luate de ministrul Lucian Bode.

Purtătorul de cuvânt al F.S.D.P.R., comisarul șef Christian Ciocan, a vorbit, în cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, despre modul în care Ministerul Afacerilor Interne poartă dialogul cu sindicatele:

„În contextul implementării programelor guvernamentale, indiferent de coloratura politică, pe baza strategiilor pe care fiecare minister le efectuează pentru înfăptuirea dialogului social, există mai multe etape procedurale. De când a venit, domnul ministru Bode a avut mai multe întâlniri cu sindicatele pe dialog social, dar chestiunea de noutate o reprezintă faptul că domnia sa a luat decizia de a desemna secretarul de stat pentru relația cu sindicatele să participe săptămânal la întâlnirile cu reprezentanții acestor organizații astfel încât, atunci când ajunge în ședințele propriu-zise de dialog social, lucrurile să poată fi clarificate până la momentul respectiv, în interesul legii, în interesul oamenilor.

Nu mai există doar acea ședință unde sindicatele vin, ridică probleme și lucrurile se încheie, urmând ca acele observații să fie acceptate sau respinse de la nivelul Ministerului. Domnul Bode a luat această decizie, iar participarea este de la cel mai înalt nivel, cel al secretarului de stat, iar astăzi, după cum spuneam, în acest context al discuțiilor, a avut loc o întâlnire la care au participat mai multe persoane. Sunt chestiuni legate de finanțarea necorespunzătoare, acordarea majorării drepturilor salariale cuvenite, necesitatea identificării unor soluții, chestiuni care au avut caracter general în trecut, dar punctual acum, pentru că multe s-au rezolvat“, a precizat Ciocan.

Cetățenii își doresc performanță de la Poliție

„Se discută și despre întărirea capacității de intervenție a Poliției, despre salarizare în mod evident, se discută de modificări ale unor prevederi legislative, deoarece nevoia de performanță este reclamată de fiecare dintre noi. Indiferent unde lucrăm, cu toții ne dorim o Poliție performantă.

Ședințele de dialog social se bazează pe aceste întâlniri săptămânale, dar pot fi și situații în care ministrul Bode să delege secretarul de stat, în momentul zero, să coboare la oameni. Comunicarea există, iar dacă există dialog se găsesc soluții. Ședințele nu sunt doar o ipoteză, ci se desfășoară concret. Și eu, dar și sindicatele apreciem că este un lucru foarte bun care se întâmplă“, a conchis Christian Ciocan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel