Dialog Iohannis - Zelenski. România va continua să aibă grijă de refugiații care ajung la noi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (Volodimir Zelenski)
Sursă foto: Facebook (Volodimir Zelenski)
Președintele Klaus Iohannis a purtat o discuție cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pe tema crizei refugiaților. 

Președintele României, Klaus Iohannis a purtat un dialog cu președintele ucrainean Zelenski, discutând despre situația refugiaților. Mai multe camioane cu ajutoare au luat calea Ucrainei, prin vama de la Suceava. 

”Am discutat cu președintele Volodimir Zelenski despre situația critică. România va continua să aibă grijă de fiecare cetățean ucrainean care ajunge în țara noastră. Peste 125 de camioane cu ajutoare, ambulanțe și generatoare din România au ajuns în Ucraina prin hub-ul umanitar din Suceava”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Twitter. 

Zelenski și Orban, dialog aprins

Premierul ungar Viktor Orbán a răspuns criticilor aduse poziției țării sale cu privire la războiul ruso-ucrainean, acuzându-l pe președintele Volodimir Zelenski că se bazează pe experiența sa din trecut ca actor.

Zelenski a stârnit o dezbatere aprinsă cu Ungaria, joi, când, în timpul frecventelor sale mesaje video preînregistrate către liderii occidentali, el le-a cerut lui Orbán și Ungariei să aleagă părțile în conflict.

În discursul său, Zelenski a criticat Ungaria pentru neutralitatea sa, spunând: „Voi (ungurii) trebuie să decideți cu cine să fiți”, întrebând direct pe premierul ungar: „Viktor, știți ce se întâmplă la Mariupol?”

Întrebat despre observațiile lui Zelenski, într-un interviu acordat postului național de radio Kossuth, duminică dimineață, Orbán i-a amintit lui Zelenski de răspunsul umanitar al Ungariei. Țara a primit peste 350.000 de refugiați ucraineni conform datelor UNHCR - dar a insistat că poziția țării nu s-a schimbat în ceea ce privește refuzul său de a permite ajutorului militar să treacă prin teritoriul său și opoziția față de interzicerea importurilor de energie rusă. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel