DIABET. Cea mai ciudată cauză a declanșării
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Cauza psiho-emoţională a diabetului este repre­zentată de o lipsă afectivă, o lipsa a iubirii, pe care pacientul o simte.

Persoana în cauza trăieşte senti­mente de amărăciune, de tristeţe, de înstrăinare. De multe ori, aceste sen­timente sunt de­clansate de o lo­vitură pe plan personal, profesio­nal, financiar, lovi­tură care duce la frus­trări, la o refulare a sentimen­telor, la senzaţia că viaţa este grea, este «amară». în această situaţie, pacien­ţii încearcă să compen­seze această amărăciune a vieţii cu ceva contrar, cu ceva dul­ce, potrivit formula-as.ro.

Sunt ace­le persoa­ne care îşi găsesc conso­la­rea în mân­­care. Mâncarea şi, în special, car­bo­hi­draţii, le creează o stare de mulţu­mire, de bine inte­rior, care com­pensează cu lipsa de afec­­tivitate pe care o simt în viaţa lor. Când aces­ţia nu-şi pot găsi echi­librul emo­ţional, izolarea afec­tivă se ac­cen­­­tueaza, şi atunci se declanşează diabe­tul. Este, de fapt, transpunerea nivelului emoţional în cel fizic, diabetul presu­punând o dietă restrictivă, evita­rea alimentelor (dulcele) preferate pe care sub­con­stien­tul le respin­ge că fiind nemeritate şi, în con­se­cîntă, organismul nu le poate prelucra.

[citeste si]

Mai mult, diabetul poate apărea că urmare a unui eveniment neplăcut, un eveniment pe care persoana în cauză îl respinge cu toată fiinţa (decesul cuiva apropiat, stări conflic­tuale în familie sau la serviciu, schim­barea locului de muncă etc.). Hiperglicemia (nivelul crescut de zahăr din sânge) reprezintă mecanismul prin care organismul se pregăteşte să facă faţă ace­lui eveni­ment. Este o situaţie de luptă, pe care sub­conştientul o trăieşte. (Sursa bzi.ro)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel