Dezlegare la pește, 25 martie. Rețetă delicioasă cu sos de roșii, măsline și usturoi
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Nutriționistul Mihaela Bilic a prezentat o rețetă în care vedeta este peștele.

„Niciodată nu mâncăm suficient pește, darămite sa mai facem și exces - de unde și îndemnul "nicio masă fara pește!" Chiar nicio masă, nu cred ca e posibil, dar merită saă profităm de sărbători. Și ca să nu existe nemulțumiri de genul "nu-mi place gustul pronunțat de pește" sau "mi se pare că e prea gras, grețos", vă propun rețeta mediteraneeană cu sos făcut din roșii, măsline, capere și usturoi.

Indiferent de felul de pește folosit, de la somon la crap, această variantă aduce o schimbare binevenită la capitolul gust, iar gătitul umed (cu sos) menține peștele suculent și ușor de digerat. Prezența roșiilor crește absorția fierului, dar aduce beneficiu și la capitolul aspect, preparatul căpătând un aer de sărbătoare.

Drept garnitură sunt potriviți cartofii la cuptor sau piure, ca să echilibreze aciditatea roșiilor, însă puteți face orice combinație doriți. Important e sa ne amintim sa mâncăm pește măcar de 2ori/săptămână", a transmis nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Citește și Rețeta cu pește pe care trebuie să o încerci în Postul Paștelui

Postul Paștelui are doar două dezlegări la pește, așadar iată o rețetă pe care ar trebui să o încercați în aceste zile. Aportul de substanțe nutritive pe care îl aduce carnea de pește este foarte important în post, o perioadă în care consumul caloric este redus pentru cei care decid să postească, scrie Ziarul de Iași.

De ce ingrediente aveți nevoie pentru supa de pește

500 de grame de crap sau cod, o ceapă albă, un morcov, doi cartofi, un păstârnac, două linguri de ulei, sare, cinci, șase boabe de piper, pătrunjel proaspăt pe care îl putem folosi pentru decor, lămâie.

Mod de preparare supă de pește 

Spălați și curățați toate legumele, apoi le tăiați bucățele, iar ulterior le puneți la călit în  ulei. Presărați puțină sare, sotați-le timp de aproximativ cinci minute, apoi turnați doi litri de apă și lăsați-le la fiert timp de 15 minute, după ce apa a dat în clocot. Spălați peștele, porționați-l, apoi adăugați-l în supă, condimentați cu sare și piper, apoi mai fierbeți conținutul între șapte și zece minute. Se recomandă ca servirea ei să se facă cât preparatul este încă cald. Supa poate fi decorată cu pătrunjel și consumată împreună cu o felie de lămâie, în funcție de preferințele fiecăruia. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel