Dezbateri DC Medical. Buicu: Trebuie să învățam din experiențele anterioare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Buicu
Buicu
Deputatul social-democrat Florin Buicu, preşedintele Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, a transmis un mesaj după participarea la dezbaterile DC Medical ”Primul parteneriat public privat în sănătate. Programul de dializă rezultate și perspective”.

”Am participat la intalnirea organizata de DC Medical având ca tema serviciile de dializa din Romania, "Primul parteneriat public privat în sănătate. Programul de dializă rezultate și perspective".

Felicitări pentru inițiativa DC News de lansare a DC Medical! Felicitări echipei: Bogdan Chirieac, Val Valcu, Elena Cristian, Dana Lascu.

Au participat președintele Comisiei pentru sanatate publica din Senat, Dr. Laszlo Attila, președintele Comisiei pentru sanatate și familie din Camera Deputatilor, Conf. Univ. Dr. Florin Buicu, Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, Secretarii de stat in Ministerul Sănătății, Dr. Cristian Grasu și Dr. Octavian Alexandrescu, prof. Cristian Vlădescu, reprezentanții CNAS, Dl. Daniel Osmanovici, profesioniștii din domeniul nefrologie, reprezentanții Societății Romane de Nefrologie, Comisiei de specialitate nefrologie din Ministerul Sănătății și nu in ultimul rând reprezentanții pacienților, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC), Dl. Radu C Ganescu, președintele Asociației Transplantatilor din Romania ( ASTRANROM), Dl. Gh. Tache. De asemenea au participat reprezentanții celor 3 mari furnizori de servicii de dializa.

Trebuie sa învățam din experiențele anterioare, sa păstram ce este bun, sa modificam astfel încât lucrurile care nu funcționează sa poată sa fie remediate! Aproape 14.000 de bolnavi de IRC sunt beneficiarii acestor servicii, sumele decontate anual de CNAS fiind in jur de 1 miliard de lei.

Avem nevoie de o redefinire a programelor pentru sanatate atât cele curative cât și cele preventive, plata corecta a acestora, identificarea și evaluarea tuturor costurilor, atât cele directe cât și cele indirecte, in urma evaluării tehnologiilor medicale care înseamnă nu numai medicament, ci și dispozitiv medical, procedura diagnostica sau procedura terapeutica.

Introducerea unor noi modalități de decontare tip cost-volum-rezultat și pentru proceduri medicale sau dispozitive cât și aplicarea decontării cost-volum pentru medicamentele decontate de CNAS trebuie sa fie in atenția Ministerului Sănătății și CNAS in perspectiva reașezării programelor pentru sanatate.

Programul de guvernare PSD in domeniul sănătății trebuie îndeplinit pentru ca oferă, in afara cresterilor salariale din domeniul sănătății, solutii pentru debirocratizare și îmbunătățirea serviciilor medicale”, a fost mesajul lui Florin Buicu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel