Dezbaterea prezidențială din SUA: Nehotărâții se îndreaptă spre Trump după performanța lui Biden /sondaj Reuters
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Dezbaterea prezidențială de joi seară dintre Joe Biden și Donald Trump a adus reacții negative aproape unanime din partea alegătorilor nehotărâți, majoritatea exprimându-și dezamăgirea față de performanța președintelui Biden, potrivit unui sondaj Reuters.

Dintre cei 15 alegători nehotărâți intervievați de Reuters, 10 au descris performanța președintelui democrat de 81 de ani drept slabă, confuză, jenantă și dificil de urmărit. Gina Gannon, în vârstă de 65 de ani, pensionară din statul cheie Georgia, care a votat pentru Trump în 2016, dar l-a susținut pe Biden în 2020, și-a exprimat dezamăgirea profundă:

"Joe Biden a părut foarte slab și confuz de la început. Mă îngrijorează faptul că dușmanii noștri globali îl văd pe Joe Biden în acest fel. Am fost șocată și dezamăgită. Ur[sc să văd președintele nostru acționând astfel la TV și în fața lumii.” a spus Gannon. "Acum votez absolut pentru Donald Trump.”

Deși dezbaterile prezidențiale influențează de obicei foarte puțin alegătorii, cursa strânsă dintre Biden și Trump face ca alegerile să fie decise probabil de câteva mii de voturi în statele balansoar. Ambii candidați trebuie să câștige voturile unui număr relativ mic de alegători nehotărâți. Performanța ezitantă a lui Biden, în timp ce Trump l-a bombardat cu atacuri deseori false, i-a zdruncinat pe colegii săi democrați și va adânci probabil îngrijorările alegătorilor cu privire la capacitatea sa de a servi un nou mandat de patru ani.

Șapte dintre cei nouă alegători dezamăgiți de Biden au spus pentru Reuters că acum înclină spre Trump, deoarece nu mai cred că Biden poate să-și îndeplinească îndatoririle de președinte. Trei dintre aceștia au spus că vor vota cu siguranță pentru Trump la alegerile din 5 noiembrie, chiar dacă doi dintre ei nu-l plac pe fostul președinte republican.

Meredith Marshall, în vârstă de 51 de ani, care deține propria afacere în zona Los Angeles, a spus că dezbaterea a lăsat-o șocată. Deși a votat pentru Biden în 2020, acum înclină spre Trump din cauza a ceea ce a descris ca fiind lipsa de acuitate mentală a lui Biden.

"Doamne ferește dacă alegerile ar fi așa cum sunt acum pe baza acestei dezbateri. Fără îndoială, aș vota pentru un mincinos și un condamnat în locul unei persoane care nu pare să fie pe deplin lucidă.” a spus Marshall.

Aproximativ 20% dintre alegători spun că nu și-au ales încă un candidat în cursa prezidențială de anul acesta, înclină spre opțiuni ale unui al treilea partid sau ar putea să nu voteze deloc, conform unui sondaj recent Reuters/Ipsos.

Reuters a intervievat 15 astfel de alegători înainte de dezbaterea de joi, aceștia fiind de acord să fie intervievați din nou după eveniment pentru a vedea dacă dezbaterea le-a schimbat opiniile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel