DEZBATERE Iohannis - Dăncilă. Chirieac, despre șansa PSD: Se poate declanșa emoția
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Viorica Dancila
Viorica Dancila
Președintele Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu puțin timp că nu poate exista o dezbatere între el și Viorica Dăncilă.

„Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile”, a transmis Klaus Iohannis într-un mesaj pe pagina de Facebook. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat strategia președintelui Iohannis.

„Orice pretext este bun în tentativa de a maximiza șansele de realegere a domnului Iohannis. Nici nu contează ce spune domnia sa, ci contează ce vor decide românii pe 24 noiembrie. Dacă vor vota Iohannis înseamnă că au fost mulțumiți de declarația sa, dacă nu îl vor vota înseamă că nu au fost mulțumiți.

Președintele Iohannis a ignorat românii în mandatul său de cinci ani. El spune că se va duce printre români, dar dacă apari la televiziune într-o dezbatere cu contracandidatul tău înseamnă că nu te adresezi românilor? Orice pretext este bun. Aceasta este campania sa și ar putea să reușească. Atunci când românilor li s-au mărit pensiile și salariile ei credeau ce li se spunea în bula de Facebook că au veniturile mai mici. Și au votat în consecință. Așa e posibil să facă și cu domnul Iohannis”, a precizat Bogdan Chirieac, la România TV.

Viorica Dăncilă și PSD pot specula

Analistul politic a fost întrebat ulterior de poziția lui Klaus Iohannis în campania din 2014, când actualul președinte făcea tot posibilul pentru a avea dezbateri publice cu Victor Ponta, pe care îl acuza de ”aroganță”.

„La aroganță este campion mondial domnul președinte Klaus Iohannis. Dar se pare că acest lucru le-a plăcut mult românilor. Atunci interesul campaniei sale electorale era să facă o dezbatere cu Victor Ponta. Acum interesul campaniei sale electorale este să ignore total contracandidatul. Nu știu ce va face doamna Dăncilă și staff-ul său de campanie. Este posibilitatea prin care se poate declanșa emoția. Nu știu dacă vor știi să o folosească”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel