Dezbatere ”Digitalizarea României, prioritate ZERO”, 2 martie 2021. Florin Cîțu și miniștrii Nazare și Teleman, prezenți. Președintele ANAF, în dezbatere - LISTA completă
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 01 Martie 2021, 12:48
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
DCMedia Group organizează, marți, 2 martie 2021, de la ora 11:00 la ora 14:00, dezbaterea ”Digitalizarea României - Prioritate ZERO”. 

DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNewsTV, DCNews, DCBusiness, DCMedical, StiriDiaspora.ro, Spectacola.ro şi DefenseRomania.ro, organizează dezbaterea ”Digitalizarea României - Prioritate ZERO!”, la care vor participa cei mai importanți actori în domeniu. 

Evenimentul va fi transmis LIVE pe platformele: DCNewsTV, DCNews și DCBusiness, dar și paginile de Facebook și YouTube ale acestora, în intervalul orar 11:00 – 14:00.

Digitalizarea României - Prioritate ZERO. CONTEXT

Este digitalizarea României o prioritate? Cifrele arată că da. Țările dezvoltate au un grad de digitalizare care trece de 70%, iar media europeană este de peste 50%.

România se află la 30-33%. Și asta nu e tot: și ceea ce este digitalizat în România nu este interconectat. Ultimul an ne-a arătat cât de importantă este digitalizarea pentru mersul economiei, iar perspectivele impun o strategie urgentă în acest sens.

Economia mondială se pregătește de a patra revoluție industrială, numită ”Industria 4.0”. Tranziția către această nouă realitate industrială digitală este în plină desfășurare peste tot în lume.

Digitalizarea sistemului de stat pornind de la administrație centrală și locală, companii, dar și interconectarea acestor sisteme este nu numai obligatorie, dar trebuie să fie și prioritatea ZERO.

Studii sunt, realitatea este arhicunoscută, companii care să facă asta avem, iar profitul cu siguranță va veni imediat pentru toate părțile implicate.

Digitalizarea României - Prioritate ZERO. Teme de dezbatere

Este digitalizarea României o prioritate?

Unde suntem în acest moment? Putem vorbi în România despre a patra revoluție industrială- „Industria 4.0” . Economia Digitală: Doar un concept sau viitorul economiei Românești?

Ce ne lipsește: legislație, finanțare, resursă umană, management performant sau voință politică.

Strategie guvernamentală vs strategia mediului de afaceri pentru un sistem digitalizat, perfomant şi acces la cele mai noi şi inovative soluții şi tehnologii.

Sistemul public față-n față cu digitalizarea. De unde începem. Epoca formularelor pe hârtie aduce pierderi foarte mari. Costuri versus beneficii. Debirocratizarea și Societatea Digitală: Cartea electronică de identitate și eficientizarea relației cetățean – guvern – mediu privat.

Paradox românesc: pe primele locuri în lume la viteza internetului și pepiniera de IT-isti fără digitalizare în cea mai mare parte a sectorului de stat. Campioni la Facebook, codași la competențe digitale. Românii și digitalizarea: like, share & subscribe.

Industria IT - motor al creșterii economice și sector strategic. Și pentru guvern?

Digitalizarea României - Prioritate ZERO. Invitați

Florin CÎȚU, prim ministru al României

Alexandru NAZARE, ministrul Finanțelor

Ciprian-Sergiu TELEMAN, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Alina GORGHIU, Vicepreședinte Senatul României

Marius HUMELNICU, Președinte Comisia pentru comunicații și tehnologia informației din Senatul României

Florin JIANU, Președinte CNIPMMR

Ioan-Sabin SĂRMAȘ, Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaților

Mihai DARABAN, Președinte CCIR

Codruţ Săvulescu, senior solution manager al Huawei România

Vlad STOICA, Președinte ANCOM

Raluca TURCAN, ministrul Muncii și Protecției Sociale

Mirela CĂLUGĂREANU, Președinte ANAF

Eugen COJOACĂ, Președinte ANAP

Gabriel BIRIȘ, Avocat

Dumitru COSTIN, Președinte BNS

Mircea COȘEA, Analist

Victor NEGRESCU, Europarlamentar

Călin RANGU, Co-fondator CIO Council Romania

Adrian CÂCIU, Analist

1. -imagine fara descriere- (eveniment_digitalizare970x250_95484300.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?