DEZBATERE DC NEWS. Procente PSD, ALDE, USR - PLUS și Pro România la europarlamentare 2019
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Referendum
Referendum
Întrebaţi de moderatorul DC NEWS, Val Vâlcu, ce scor i-ar mulţumi la alegerile europarlamentare din 26 mai, principalii candidaţi la europarlamentare pentru România au evitat să dea răspunsuri directe. 

Cu excepţia Noricăi Nicolai, care a spus clar că îşi doreşte un scor de 15 % pentru formaţiunea din partea căreia candidează, ceilalţi au mers mai mult pe ideea aşteptării.

"Noi, nu numai în această campanie electorală, venim în faţa românilor cu fapte, nu cu vorbe sau cu lipsă de argumente cum fac cei din opoziţie. Pe 26 mai sigur că vom vedea care va fi rezultatul, dar sunt convinsă că românii vor vota aşa cum consideră, ţinând cont de faptul că, fiind la guvernare, s-au luat o serie întreagă de măsuri care au dus la dezvoltarea ţării. Suntem o echipă de oameni care ne iubim ţara şi care ne vom lupta ca România să nu mai stea în anticameră. Nu aş vrea să dau un număr sau un procent, ştim bine ce înseamnă sondajele, aşa că aşteptăm ziua în care românii îşi vor exprima votul", a spus Rovana Plumb, principalul candidat al PSD la europarlamentare. 

Victor Ponta NU vrea la Bruxelles 

"Mă aştept ca în Parlamentul European, cu mare cinste pentru PRO România şi România în ansamblu să fie europarlamentari Corina Creţu, Mihai Tudose şi Iurie Leancă, vicepremierul Moldovei", a spus Victor Ponta. Întrebat dacă asta înseamnă un rezultat de peste 6 la sută de către analistul politic Bogdan Chirieac, liderul PRO România a declarat că orice rezultat peste 0,1 la sută este un bonus,

De asemenea, fostul premier a anunţat că, cel mai probabil, nu va merge la Bruxelles, ci va sta în Parlamentul României pentru a-şi face treaba în continuare. 

ALDE, 15%?

"Din punctul meu de vedere, cred că rezultatul ALDE va fi cel meritat, va fi un rezultat bun. Eu cred că putem fi cinci membri ALDE în Parlamentul European. Putem şi mai mult, asta depinde de noi, dar depinde şi de cei care merg la vot şi decid să voteze ALDE", a spus Norica Nicolai. Pentru cinci europarlamentari, ALDE ar avea nevoie de minim 15 % din voturile exprimate. 

PLUS, atac la PSD

"Aşteptăm în primul rând ca românii care au înţeles ce înseamnă majoritatea PSD-ALDE şi în guvern şi în modul în care ROmânia nu e de fapt reprezentată în parlamentul european. Am văzut ce nu a obţinut România după câteva luni de preşedinţie rotativă a Consiliului Uniunii Europene. România are nevoie de europarlamentari care ştiu cum funcţionează lucrurile acolo, de oameni competenţi, aşa cum avem noi, ca să putem aduce bunăstarea în România prin fonduri europene", a declarat Dacian Cioloş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel