Dezastru în Dâmbovița. Sute de familii fără apă potabilă
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Duminică, DJ 714A care leagă comuna Moroieni de taberele școlare Cerbul și Vânătorul, dar și cariera Lespezi a fost grav avariat din cauza dislocărilor masive de bolovani în zona Gâlma. Este cel mai mare dezastru din istoria acestei zone.

Pe lângă drmul blocat, stâncile au produs un adevărat dezastru: banda transportoare, care aducea calcar pentru fabrica de ciment de la Fieni, parte a grupului HeidelbergCement, din cariera Lespezi la depozitul din Pucheni, a fost grav afectată pe zeci de metri. De asemenea, ţeava de gaze care alimentează cabanele din zonă, precum şi conductele de apă care alimentează sute  de gospodării din localităţile Pietroşiţa, Moroeni şi Dealu Mare au fost sparte. Nu a scăpat neafectată nici conducta care transporta apă din zona Șapte Izvoare de la Scropoasa pentru o fabrică de apă plată de la Pucheni.

Din fericire nu au existat persoane care să fie surprinse de  aceste alunecări. Zona va fi monitorizată, deoarece există pericolul ca şi alte stânci  să se desprindă şi să blocheze Drumul Judeţean 714 A.

În acest moment nu se pune problema închiderii producției de ciment de la Fieni, stocul de calcar de la Pucheni fiind suficient pentru a asigura buna funcționare a combinatului până la remedierea benzii transportoare a calcarului din Lespezi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel