DEZASTRU în Australia: Furtunile au lăsat fără curent electric 30.000 de locuințe
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Peste 30.000 de locuințe au rămas fără electricitate în urma furtunilor devastatoare.

Peste 30.000 de locuințe au rămas fără curent electric în urma furtunilor extrem de puternice care au lovit coasta de est a Australiei, deja devastată de incendiile de vegetație, conform Agerpres.

Furtunile care au lovit Canberra, unde au căzut bucăți uriașe de grindină, au continuat să se deplaseze către est, afectând regiuni întinse din statele New South Wales, Queensland și Victoria.

800 de apeluri la urgențe

Peste 800 de apeluri au fost înregistrate de Serviciul Național de Urgență al NSW, majoritatea provenind din suburbiile din sudul Sydney.

Majoritatea apelurilor primite au fost pentru copaci smulși din rădăcini", a declarat directorul de operațiuni al Serviciului, Paul Bailey.

Fără răniți grav

„Însă, am avut câteva incidente foarte grave în care copacii au căzut pe mașini în care se aflau oameni. Ei au fost salvați din vehiculele respective şi, din fericire, nu au fost grav răniți", a mai spus el.

Rafalele de vânt au depășit 100 de km/h în unele zone. Imagini postate pe rețelele de socializare au arătat cum bucăți din acoperișul centrului comercial Bringelly Village din vestul Sydney au fost smulse de vânt şi apoi au căzut pe un drum principal circulat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel