Data publicării:

Dezastru ecologic în județul Mureș. Sute de oi au fost găsite moarte

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Sute de oi au fost găsite moarte pe un câmp din județul Mureș.

Sute de oi moarte au fost găsite de niște localnici la marginea unui sat din județul Mureș, după ce cadavrele animalelor au început să emane un miros greu de suportat. Acestea erau abandonate pe o suprafață de aproape trei hectare de teren și se aflau într-o stare avansată de descompunere. Pentru că numărul mare de animale moarte puteau transforma locul într-un focar de infecție, un cioban s-a ales acum cu dosar penal.

Descoperirea macabră a fost făcută la câteva sute de metri de casele oamenilor din Sângeorgiu de Mureș. Localnicii au descoperit 400 de oi moarte și au anunțat imediat autoritățile.

"Vor fi sancțiuni și pentru neglijență netratarea acestor animale, dar și pentru că nu a anunțat autoritățile. I se va deschide dosar penal. Nouă ne vine sarcina să facem curățenie. E trist, e de nepermis, sper să fie o învățătură pentru proprietarii de animale", a declarat primarul Sofalvi Szabolcs pentru Pro TV.

De ce au murit oile

Potrivit autorităților, 14 tone de leșuri de animale au fost adunate în total de pe acel câmp. Rezultatele analizelor făcute de medicii veterinari au arătat că oile sufereau de o infecție cu un parazit extrem de agresiv care le-a omorât una câte una. Ciobanul care le avea în grijă nu ar fi anunțat pe nimeni că oile îi mor și le-ar fi abandonat pe câmp.

Poliția Animalelor a deschis în acest caz un dosar penal pentru neglijență, iar ciobanul riscă o amendă sau chiar închisoare. Deși cadavrele animalelor au fost adunate și transportate la un punct de incinerare, nu este suficient. Autoritățile vor trebui să dezinfecteze terenul pentru a îndepărta orice pericol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel