DEZASTRU cu școala online. Mama unei eleve: M-am săturat! E o tâmpenie ce se întâmplă!
Școala online pare a fi un dezastru. Mulți părinții nu mai suportă această formă de învățământ. Dincolo de faptul că nu toți dispun de mijloacele tehnice necesare pentru școala online, alții au ajuns la capătul puterilor.
O mămică a povestit pentru DC News prin ce calvar trece de când cu școala online. Femeia are o fetiță în clasa zero.
”M-am săturat de școala online! Școala online este o tâmpenie. Pentru că profesorii, pe ZOOM, de fapt, verifică ce facem noi cu ei acasă... Și ei sunt mici, trebuie supravegheați... Și cine are timp sa stea atât cu ei?! Au patru pagini din manual, plus alte fișe zilnic. Au și de ascultat materiale audio și video... Eu una nu mai pot cu școala online... să vina vacanța!”, a povestit mama unei fetițe de șapte ani.
Mai mult decât atât, profesorii le cer părinților să-și filmeze copiii și să trimită filmulețe cu aceștia spunând poezii pe un grup de WhatsApp, lucru destul de stresant pentru micuții care s-au săturat să fie filmați non-stop.
”Sper să terminăm odată! Fetița nu mai suportă nici ea să tot fie filmată de la o vreme. La început ea voia să facem filmulețe. Acum nu mai vrea, nu mai poate!”, ne-a mai povestit mămica.
Soluţie SALVATOARE pentru învăţământul online. Mișcare care TREBUIE făcută de TOȚI profesorii
Mutarea lecţiilor din sălile de clasă în mediul virtual, pricinuită de închiderea şcolilor ca urmare a pandemiei de coronavirus este o adevărată provocare pentru toţi: elevi, profesori şi chiar pentru părinţi. Dacă cei de liceu sau studenţii sunt mai obişnuiţi cu rigoarea, este mult mai dificil pentru cei din clasele primare. Foarte dificil pentru părinte să-şi convingă copilul să stea cuminte în faţa calculatorului în mediul de acasă şi să se concentreze la lecţii. La fel de dificil este şi pentru profesorul care nu are la dispoziţie decât o căsuţă pe ecran în care vorbeşte în timpul conferinţei.
În acest sens, jurnalistul Val Vâlcu a lansat o propunere menită a face ca orele desfăşurate online să fie mult mai uşor de gestionat de către dascăli. "Este ştiut că, înainte de începerea orelor, elevii se strâng în grupuri, discută despre teme, despre orarul zilei, despre ce au făcut acasă, glumesc, povestesc ce au mai văzut pe internet sau la televizor. Vorbim de o chestiune normală, copiii simt nevoia să socializeze, să râdă, să glumească. Lucru care face să-şi consume această energie în timpul pauzelor, să epuizele subiectele de dialog pentru ca, atunci când se sună de intrare, să se poată concentra la lecţii.
Propun, în acest sens, ca, în momentul în care o clasă intră online, elevii să fie lăsaţi de către profesor câteva minute să discute între ei, să se salute, să vorbească ce au ei de vorbit. Copiii sunt curioşi ce a mai făcut unul-altul, sunt curioşi să vadă ce mai spune cel care îi e, de obicei, coleg de bancă. Şi, apoi, să se treacă la treabă".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News