Teren de 8 hectare, pasat către Mitropolia Moldovei și Bucovinei pentru un campus universitar. Mutarea a revoltat USR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam Photos / Ilona Andrei
Un teren de aproape opt hectare situat în zona Moara de Vânt este atribuit Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei spre administrare pentru înfiinţarea unui campus şcolar, decizia fiind luată în şedinţa de miercuri a Consiliului Local Municipal.

Primarul Mihai Chirica a declarat presei că terenul nu va fi donat, ci va fi dat în administrare, condiţia fiind înfiinţarea campusului şcolar.

"Doar o formaţiune politică nu a fost de partea proiectului pentru construcţia unui campus şcolar, fiind aduse unele argumente acoperite de minciună, altele care nu există nici în legislaţia internaţională sau românească. Suntem şi vom rămâne parteneri pentru educaţie. USR nu a vrut să voteze "pentru". Nu e prima dată când avem o astfel de decepţie. Proiectul a trecut cu sprijinul celorlalte trei formaţiuni politice. Credem că va fi un proiect de succes", a precizat primarul Mihai Chirica.

Singurii care s-au abţinut de la vot au fost consilierii USR, care au solicitat o dezbatere.

"M-am abţinut astăzi la proiectul de hotărâre care viza cedarea cu titlu gratuit către Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a 7,8 hectare în Moara de Vânt, din două motive. Acest proiect a fost trimis doar cu 5 zile înainte de şedinţa de Consiliu Local, pe repede înainte, fără consultare publică şi fără o dezbatere mai largă, deşi proiectul are o importanţă covârşitoare pentru întreaga comunitate. Nu mi se pare normal să dăm din patrimoniul oraşului un teren de o valoare atât de mare pentru realizarea unei investiţii private, unde se vor plăti taxe pentru acces la grădiniţă, şcoală, campus şcolar sau în spaţiile de recreere şi toate celelalte facilităţi prevăzute în proiect. Sunt aproape 8 hectare, din care doar 3,5 hectare sunt prevăzute pentru unităţi şcolare, restul fiind prevăzute pentru spaţii de agrement şi alte facilităţi", a declarat consilierul local Răzvan Timofciuc (USR).

Pe terenul primit spre administrare, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei doreşte să înfiinţeze un campus cu unităţi didactice şi zone de recreere în cadrul Şcolii 'Varlaam Mitropolitul'. Aici ar urma ca aproximativ 1.000 elevi, dintre care 200 copii de grădiniţă şi 800 de copii din şcoala primară şi gimnaziu, să îşi desfăşoare activitatea în spaţii de învăţare, laboratoare, spaţii pentru activităţi extra-curriculare, bibliotecă, mediatecă, spaţii pentru artă, zone de servit masa, zone dedicate cadrelor didactice şi personalului auxiliar. De asemenea, pe acelaşi teren urmează a fi înfiinţat un liceu şi o fermă, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel