DEX online, batjocură la adresa Poliției Române. Lecție despre mu#e
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Șofer anti-PSD
Șofer anti-PSD
DEX online, un proiect online românesc, lucrează politic. Dacă în iulie, cuvântul lunii a fost marionetă, cuvânt exemplificat printr-o poză cu Tudorel Toader, acum DEX online dă lecții din nou.

Cuvântul lunii august este, așa cum era de așteptat, mu#e.

”MU#E s. f. (Argotic) Gură. I-a dat peste muie. GR, S. VII, 120 ◊ Expr. A duce cu muia = a face promisiuni înșelătoare, a convinge cu minciuni, a amăgi, a înșela; a duce cu vorba, a duce cu zăhărelul. Cf. BL II, 174, BUL. FIL. V, 191. L-am dus cu muia pînă mi-a împrumutat plugul. COMAN, GL., cf. MAT. DIALECT. I, 231. – Și: mîie (BUL. FIL. IV, 172) s. f., moi (BL II, 174) subst. – Din țig. mui”, scrie în DEX online.

Cuvântul mu#e este reprezentat în dicționar cu poza polițistului care îi ia plăcuțele de la mașină românului cu mesajul obscen anti-PSD. Practic, se poate vorbi despre o batjocură la adresa Poliției Române din moment ce s-a decis reliefarea cuvântului cu imaginea respectivă.

În altă ordine de idei, acum copiii vor afla ce înseamnă mu#e pentru că DEX online este accesat de foarte mulți dintre ei.

(w670)

DEX online este un proiect online românesc, care are ca obiectiv transpunerea completă pe Internet a unor dicţionare ale limbii române, cel mai important dintre acestea fiind DEX '98. Proiectul, care a adunat eforturile ale 201 utilizatori, a fost iniţiat de către Cătălin Frâncu în anul 2001. Accesul şi utilizarea proiectului DEX online este gratuită.

VEZI ȘI: DEX, batjocură la adresa ministrului Tudorel Toader. Cuvântul lunii iulie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel