Deven Sharma, şeful Standard & Poor's a fost schimbat, fără a avea legătură cu retrogradarea ratingului SUA
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Douglas Peterson
Douglas Peterson

Deven Sharma, președintele agentiei de rating Standard and Poor,  a fost schimbat din funcție, locul acestuia fiind luat de Douglas Peterson, directorul operațional al Băncii Citigroup. Înlocuirea  lui Sharma vine  la mai puțin de trei săptămâni după decizia agenției de a retrograda ratingul Statelor Unite ale Americii de la AAA.

[caption id="attachment_96584" align="alignleft" width="300" caption="Douglas Peterson"][/caption]

Directorul operaţional al Citibank, Douglas Peterson, îl va înlocui pe Deven Sharma

Directorul operaţional al Citibank, Douglas Peterson, în vârstă de 53 de ani, îl va înlocui pe Deven Sharma  începând din 12 septembrie, a anunţat, marţi, McGraw-Hill Companies Inc, compania mamă a S&P.

Totuși, potrivit Financial Times,  această decizie nu este legată de retrogradarea ratingului SUA, ci de strategia societății-mama McGraw-Hill care dorește separarea departamentului de rating de cele de analiză și colectarea datelor.

Ratingul "AAA", cel mai bun posibil, a fost redus cu o gradație "AA +", S & P fiind prima agenție care ia această măsură.

Compania de evaluare financiară cu sediul la New York, care a fost acuzată, în aprilie, că alimentează criza datoriilor, a fost criticată de cel mai de succes investitor al lumii, Warren Buffett, care a arătat că SUA ar trebui să aibă un rating de patru A.

Celelalte două mari agenţii de rating, Moody's Investors Service şi Fitch Ratings, au menţinut calificativul SUA la AAA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel