Detox de primăvară. Alimentele la care trebuie să renunțăm. Dr. Ruxandra Pleşea: Postul creştin ortodox este minunat
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Află în articol la ce alimente trebuie să renunțăm pentru detoxifierea de primăvară.

Odată cu venirea primăverii, organismul nostru are nevoie de un restart, mai ales că iarna am consumat mai puține fructe și legume, deci mai puține vitamine. Tocmai din acest motiv dr. Ruxandra Pleşea, expert în boli metabolice şi de nutriţie, a vorbit despre detoxifierea de primăvară, dar şi despre alimentele la care ar trebui să ne renunțăm pentru că nu aduc nimic bun organismului nostru.

"Tot timpul anului avem parte de alimente care sunt declarate nocive și care stimulează procesele de inflamație și este momentul să le ocolim. Acesta ar fi primul pas dacă ne gândim la detoxifiere. Astăzi, când vorbim de detox, vorbim despre o revizuire a dietei, iar primul pas pe care trebuie să-l facem este să nu ne mai expunem la mâncăruri procesate, foarte bogate în zahăr, aditivi sau coloranţi. De exemplu, postul creştin ortodox este minunat ca şi metodă de detoxifiere. De menţionat este că, persoanele care se ştiu cu probleme gastrointestinale sau cu alte neplăceri, să ceară sfatul medicului. Este important, totodată, să ne hidratăm corespunzător. Să ne odihnim cât mai mult şi să facem exerciţii fizice", a spus dr. Ruxandra Pleşea la Antena 3 CNN.

Problemele care pot apărea dacă ținem o cură de detox

Potrivit acesteia, ar trebui să renunțăm la sucuri, produse de patiserie,fast-food sau mezeluri. Putem opta în schimb pentru alimente sănătoase, bogate în nutrienți și vitamine. Dacă ne simțim obosiți, avem dureri de cap, insomnii sau tulburări de tranzit, ar putea însemna că avem nevoie de o detoxifiere. Totuși, înainte de a începe o astfel de cură este important să cerem sfatul unui specialist pentru a avea parte de niște recomandări personalizate.

"Curele de detoxifiere se pot face şi la început de primăvară, sub influenţa luminii soarelui. Se stimulează aceste procese proprii ale corpului, de curățenie și de detoxifiere. Curele se fac personalizat. Repet, cei care se ştiu cum probleme să ceară aprobarea medicului. De cele mai multe ori, dacă nu este bine organizată, ne deshidratăm. Sunt tulburări hidroelectrolitice care se pot întâmpla în astfel de cure. Sunt tulburări de floră intestinală şi poate să scadă masa musculară dacă este foarte prelungită lipsa de mâncare. (...)  Ceaiurile sunt o componentă foarte importantă, dar să nu exagerăm. Uneori se întâmplă să fie prescrise fresh-uri de legume, nu aș merge exclusiv nici pe acestea fără mâncare", a mai spus medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel