Deținut periculos, evadare ca-n filme dintr-un spital din Capitală. S-a îmbrăcat în MEDIC și a fugit/ A fost PRINS
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Un deţinut periculos a evadat dintr-un spital din Capitală, după un scenariu demn de filme. S-a deghizat în medic şi a scăpat de poliţişti. 

UPDATE: Deținutul periculos, care a evadat din Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală, unde era internat pentru investigații medicale, a fost prins, miercuri, în Piața Matache, din Capitală.

---- 

Un deținut deosebit de periculos, încarcerat în regim de maximă siguranță, condamnat la 23 de ani și 10 luni pentru tâlhărie calificată, a evadat din Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală, unde era internat pentru investigații medicale. Adrian Constantin Dincă a plecat îmbărcat în haine de medic.

Deținutul Adrian Constantin Dincă, în vârstă de 32 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 23 de ani și 10 luni pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, clasat în regim maximă siguranță, a părăsit marți Spitalul „Bagdasar Arseni”din București, unde se afla internat pentru investigații medicale.

„În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: sesizarea Secției 15 și 26 Poliție, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi Secția Urmăriri din cadrul Direcției Generale a Municipiului București, cooperarea cu Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne, care să stabilească circumstanțele procedurii evenimentului”, a declarat inspectorul de poliție penitenciară Raluca Gheorghe, purtător de cuvânt la Penitenciarul București-Rahova.

Părăsirea de sub escortă fără autorizare este asimilată evadării și se pedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani.

La momentul evadării, deținutul era îmbrăcat cu pantaloni scurți de culoare bleumarin, tricou bleumarin, halat alb și mască chirurgicală și purta adidași de culoare neagră cu talpă albă, scrie Mediafax.

Nu e prima evadare de săptămâna asta 

În urmă cu două zile, un tânăr de la Centrul de Reeducare din Buziaş, Timiş, a evadat. Potrivit lugojexpress, acesta executa o măsură educativă privativă de libertate, de 2 ani pentru tâlhărie calificată. 

Băiatul a fost prins 24 de ore mai târziu pe un câmp din zonă, iar acum riscă o pedeapsă suplimentară între 6 luni şi 3 ani de închisoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel