Deţinătorii de titluri de stat Fidelis își pot încasa banii
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Depozitarul Central începe de luni distribuirea sumelor de bani aferente Cupon 3 pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finanţelor (simbol R2603AE).

Conform unui comunicat oficial, emitentul va remite sumele corespunzătoare deţinătorilor de titluri de stat, utilizând serviciul naţional furnizat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecărei obligaţiuni este stabilită la 1,55 euro.

Conform precizărilor Depozitarului Central, deţinătorii de titluri de stat care sunt înscrişi în registrul obligatarilor emitentului la data de 14 martie 2024 sunt eligibili pentru aceste sume de bani.

Pentru a încasa sumele corespunzătoare Cuponului 3, deţinătorii de titluri de stat pot folosi conturile dedicate de fonduri ale Participanţilor la sistemul Depozitarului Central, deschise pe platforma T2S, transmite Agerpres.

Începând cu anul 2015, în conformitate cu modificările aduse cadrului de reglementare referitoare la distribuirea dividendelor şi altor sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea acestor sume se realizează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare, decontare şi registru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel