Data publicării:

Detector de metale la intrarea în școală. Lucian Bode: Ține de organizarea activităților administrative în fiecare unitate de învățământ, nu de legislație

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
 Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne, a intervenit telefonic la Antena 3 CNN, unde a vorbit despre cazurile de violență în școli.

Acesta a adus în discuție părinții care dețin arme de foc acasă și instalarea detectoarelor de metale la intrarea în unitățile de învățământ. 

„Sancțiunile au rolul lor, dar cred că cel mai important este să întărim componenta de prevenție, să prevenim prin toate metodele posibile, legale, ca aceste fapte să se întâmple.”, a spus Lucian Bode.

Ministrul a fost întrebat dacă trimiterea listelor cu părinții care dețin arme de foc către școală ar afecta elevii, dacă ăștia ar fi marginalizați.

„Nu cred că această informație este necesară elevilor, această informație, dacă este necesară, este necesară instituției de învățământ și evident structurilor statului responsabile cu gestionarea acestor arme de foc deținute legal de proprietari.”, a răspuns Lucian Bode.

În ceea ce privește inițierea unei legi pentru a fi introduse detectoare de metale în unitățile de învățământ, Lucian Bode a spus că această măsură nu necesită modificarea legislației.

„Nu cred că dacă este nevoie de modificarea legislației, nu văd niciun impediment ca Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației să-și asume acest lucru, să vină cu un proiect de act normativ și să reglementeze acest aspect, cu prezența acelor detectoare de metal la intrarea în școli, dar cred că ține de organizarea activităților administrative în fiecare unitate de învățământ, nu de legislație. Nu cred că există în legislație, în acest moment, interdicția de a avea astfel de detectoare la intrarea în unitățile de învățământ.”, a spus Lucian Bode la Antena 3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel