Vestea morții celui mai iubit pilot de Formula 1 a întristat pe toată lumea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Google, Doodle, vineri, 21 martie. Google îl omagiază vineri, 21 martie, pe cel care a fost cel mai iubit pilot de Formula 1 din istorie, Ayrton Senna.

Google marchează, vineri, 21 martie, printr-un logo special, 54 de ani de la naşterea pilotului brazilian Ayrton Senna, triplu campion mondial şi considerat de mulţi cel mai mare pilot de Formula 1, care a murit în 1994 în timpul unei curse din campionatul mondial.

Logo-ul pe care Google l-a pregătit astăzi pentru toți internauți îl înfățișează pe Ayrton Senna, alături de un steag în carouri – specific curselor de Formula - și o mașină, totul pe un fundal în culorile drapelului Brazilian, galben și verde. Ayrton Senna a fost cel mai mare pilot care a concurat vreodată în campionatul mondial. Acesta a fost triplu campion mondial în acest sport în 1988, 1990 şi 1991, toate titlurile fiind câştigate cu McLaren şi Honda. 

A murit în 1994, în urma unui accident produs la cursa de la Imola. A pierdut controlul asupra maşinii în primul viraj al celui de-al şaptelea tur al cursei, la o viteză de 218 km/h.

Moartea lui Ayrton Senna a fost cauzată de o bucată de suspensie care s-a desprins în momentul impactului şi l-a lovit chiar deasupra ochiului drept, casca sa nerezistând.

Ayrton Senna avea 34 de ani când a murit. Brazilianul este înmormântat la cimitirul Morumbi din Sao Paolo, arată Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel