Detalii cutremurătoare după condamnarea avocatului Robert Roșu. Judecătoarea Adriana Stoicescu: Putem pune lacăt pe România. Următorii pe listă vom fi noi, judecătorii care vorbim
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Facebook
foto Facebook
Judecătoarea Adriana Stoicescu a reacționat în urma condamnării la cinci ani de închisoare a avocatului Robert Roșu, condamnat după ce și-a exercitat profesia. 

”Nu am comentat și nu voi comenta niciodată hotărâri judecătorești.

Dacă ceea ce se vehiculează este adevărat, adică judecători audiați ca martori, renegându-și propriile decizii, în condițiile în care respectivele hotărâri au rămas definitive, înseamnă că putem pune lacăt pe România.

Un lacăt ruginit, care să sigileze definitiv o țară în putrefacție. Am spus-o, o repet: plătim acum prețul mizeriilor în care ne-am complăcut. Al anilor în care am închis ochii, pentru că, dacă mie nu mi se întâmplă, înseamnă că nu există. Este cutremurător să înțelegi că lașitatea, compromisul au fost cuvinte de bază în anii precedenți, în care, vegheați de niște protocoale absolut infecte, justiția a fost, de fapt, tratată ca anexă a puterii politice, luată în derâdere.

Vezi și: Se iese în stradă după condamnarea avocatului Robert Roșu. Avocații aprind o lumânare la mormântul dreptului la apărare

Au fost colegi judecători și procurori hăituiți, reținuți, arestați. Ați văzut vreun coleg să îi apere?Ați văzut un comunicat, al oricui, de oriunde, care să îi susțină? Tăcem, complici cu un sistem pervers, care azi mă amenință că s-ar putea ca răbdarea lor să se termine. Așa, și ? Ce veți face? Ceva nou? Sau aceleași mizerii?

Este inimaginabil că într-un stat ce se pretinde de drept, ani întregi, justiția penală să fie influențată de protocoale și nimeni din sistem să nu reacționeze. Furia oamenilor împotriva judecătorilor de acolo izvorăște. Din incapacitatea noastră de a ne opune la timp distrugerii ideii de dreptate. Nimeni nu ar critica judecători sau hotărâri dacă asupra întregului sistem nu ar plana suspiciunea că toți suntem lași și, în acest mod, părtași.

Vezi și: #eusuntRobert. Reacții fulminante după condamnarea avocatului la închisoare: Suntem următorii pe listă?/ Avocatura s-a TERMINAT

Nimeni nu ar avea ceva cu pensiile sau salariile noastre dacă ar ști că răspundem pentru erorile de judecată, uneori gosiere.

Azi cerem să fim respectați, după ce ieri am întors capul și ne-am prosternat în fața unor personaje care au terorizat o țară și care au întinat însăși ideea de justiție. Azi cerem discreție, după ce ieri tremuram în fața dosarelor, neștiind dacă e bine să dăm soluția exact cum trebuie și cum simțim sau cum ar fi bine să sune, pentru liniștea noastră.

Nu, nu suntem atacați noi, ci lașitatea noastră, pasivitatea, infatuarea, suficientă. Iar acum lucrurile se vor tranșa. SIIJ va dispărea, lupta anticorupție se va relansa, cu motoarele turate.

Vezi și: Avocatul Robert Roșu, ”victima justiției”? Alistar, Neacșu, Drăgan, reacții după condamnarea la 5 ani de închisoare: GRAVITATE fără egal

Următorii pe listă vom fi noi, judecătorii care vorbim. Și, la cum merg lucrurile, nu va avea cine să ne apere. Mă întreb dacă am merita să fim apărați...” a scris judecătoarea Adriana Stoicescu, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel