Paștele în SPANIA, dat peste cap de FURTUNI. Au MĂTURAT tot! ”Este un dezastru”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (Spain Buddy)
Sursă foto: Facebook (Spain Buddy)
Mai multe destinații de vacanță din Spania au fost măturate de furtunile din ultima perioadă. 

Vacanțele în Spania din această perioadă sunt un dezastru anunțat, din cauza furtunilor uriașe care au măturat țara.

Proprietarii de baruri de pe plajele iberice au spus că speranțele lor de Paște au fost distruse în urma pagubelor produse de furtunile din ultimele săptămâni, care au lăsat deja stațiunile cu facturi pentru reparații de sute de mii de euro, scrie The Sun

Miguel Muncharaz, managerul emblematicului bar și restaurant de pe plajă din Marbella, Trocadero Playa, a recunoscut: „Această ultimă furtună a devastat acest loc. A mai rămas doar structura. Este un dezastru. Nu avem cum să refacem totul la fel cum era înainte până de Paște”. 

Vreme mai rece ca la Londra

Turiștii care sperau să se relaxeze la soare în vacanță s-au confruntat cu mai multă dezamăgire după ce au găsit Spania mai rece decât anumite părți ale Marii Britanii, iar plajele lor preferate au fost măturate de furtuni. Temperaturile de la miezul zilei de pe cea mai mare parte a Costa Blanca au atins doar 12 grade, mai rece decât în Londra și cu puțin mai cald decât Manchester.

Începutul zilei în Costa del Sol a fost marcat de un cer înnorat și burniță, pentru ca mai apoi să plouă în capitala Palma de Mallorca, iar temperaturile să ajungă cu greu la doar 10°C la ora 11. 

Plajele arată ca după bombardamente

Furtunile din ultimele zile au lăsat multe plaje din Costa Blanca și Costa del Sol, cele mai populare porțiuni ale coastei spaniole, arătând de parcă ar fi fost lovite de bombardamente. 

Directorii companiilor care activează în domeniul turistic din Costa au recunoscut că se aflau într-o cursă contra cronometru pentru a reumple la timp plajele erodate cu nisip dragat pentru Săptămâna Paștelui, când vremea este de așteptat să fie însorită în unele zile și ploioasă în altele. 

Resturile lăsate de furtuni, inclusiv părți din șezlonguri, căsuțele de lângă țărm și dușurile de pe plajă, au fost smulse din amplasamentele de pe plajele din Marbella. 

Directorii din zonă speră să lase în urmă pandemia de coronavirus în acest an și să vadă turiştii străini revenind la același nivel ca înainte de pandemia de COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel