Destinații de weekend: Festivalul Ceaunelor. Festin în Parcul Național
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Parcul Naţional din Capitală va găzdui, în perioada 18-21 octombrie 2018, Festivalul Ceaunelor.

Începând de joi, 18 octombrie şi până duminică în Parcul Național aveți parte de show-uri gastronomice inedite, ceaunul fiind regele acestui weekend. Preparate care mai de care mai gustoase şi aromate vor fi oferite clienților în peste 50 de ceaune.

Conform organizatorilor, bucureștenii sunt așteptați cu o simfonie de bunătăţi la ceaune: tochitură moldovenească de la ea de-acasă, tocană de oaie, pastramă, balmoş, gulaş de vită, gulaş de porc, bobguias cu fasole la ceaun, tocănite de hribi cu smântână, borş de peşte. Bineînțeles nu vor lipsi magiunul pregătit special pentru toate gospodinele şi multe alte reţete preparate la ceaune piperate sau domolite, pe gustul tuturor.

Zacusca este vedetă între toate aceste delicii. Ceaune de zacuscă de ghebe și hribi vor fi gătite sub ochii trecătorilor. Pentru a află secretul reţetei minune, organizatorii invită toate gospodinele să ia parte la prepararea acesteia!

Grătare, vin și bere

Grătarele vor acompania şi ele Ceaunul, cu preparate de toate felurile, stropite cu vin şi bere din belşug şi cu licori aromate din fructe de sezon, iar la mustăriile special amenajate în aer liber, trecătorii vor putea degusta cel mai delicios şi proaspăt must, făcut din prima recolta de struguri de anul acesta. Şi pentru că show-ul culinar să fie pe cinste, spectacolul va fi „acompaniat“ de  berbecuţi la proţap și multă pastramă la ceaun, spre deliciul gurmanzilor.

Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene sau pâinea coaptă în cuptor. Comercianţii vă mai oferă şi dulciuri, dulceţuri, brânzeturi şi afumături, toate, de cea mai bună calitate. Meşterii populari au venit şi ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual.

Pentru cei mici, este amenajat şi un parc de distracţii. Cei mari vor avea parte de muzică pentru toate gusturile: etno, dance, folclor autohton și tarafuri, ce vor anima petrecerea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel