Despre nemţi se spune că îi baţi când i-ai urcat în autocar. Despre Real Madrid ce se mai poate spune?
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Simon Reza, de la Pexels
Fotografie creată de Simon Reza, de la Pexels
Real Madrid a arătat, din nou, de ce este cea mai titrată echipă din Liga Campionilor şi de ce este considerată de mulţi specialişti cea mai bună din istoria fotbalului. 

Sclipiri au avut multe echipe. Barcelona lui Guardiola a fost, pentru câţiva ani, cea mai spectaculoasă echipă de fotbal din lume. Cu Xavi şi Iniesta servanţii unui Messi în cea mai bună formă, acea Barcelona era de neînvins. 

Bayern Munchen, cu Jupp Heynckes antrenor, juca fotbalul total. Ofensiv, direct pe poartă! A şi câştigat Liga Campionilor aşa! Apoi cu Hansi Flick, acelaşi lucru! 

Acum, specialiştii arată spre Liverpool-ul lui Jurgen Klopp ca fiind cea mai bună echipă din lume. Şi poate că nu greşesc! Ca nivel de joc, omogenitate, spectaculozitate, Liverpool chiar este cea mai bună echipă de fotbal din acest moment. 

Dar nu putem să nu ne uităm spre Real Madrid. Fără investiţii majore în jucători în acest sezon, fără un vârf veritabil de careu, aşa cum era Cristiano Ronaldo, cu Modric şi Kroos îmbătrâniţi, fără căpitanul Sergio Ramos şi fără stâlpul francez Raphael Varane, ambii cedaţi poate prea uşor, Real Madrid a reuşit să arate, încă o dată, de ce are cele mai multe trofee din istoria celei mai importante competiţii inter-cluburi din Europa. Şi de ce mulţi specialişti cred că Real Madrid este cea mai bună echipă din istorie, nu din moment. 

Despre nemţi se spune că îi baţi când au urcat în autocar. Despre Real Madrid ce se mai poate spune? 

CITEŞTE ŞI Real Madrid - Manchester City, finala din semifinalele UCL. REZULTAT FINAL. City conducea cu 1-0 în minutul 89. Cât s-a terminat

Încă de când am "deschis" ochii spre fotbal, am învăţat un dicton celebru: pe nemţi îi baţi abia când se urcă în autocar şi pleacă de la stadion. Aluzie la nenumăratele meciuri ale echipelor germane în care rezultatul a fost întors spre finalul meciului. 

Dar despre Real Madrid-ul lui Carlo Ancelotti ce mai putem spune? S-au calificat la doar un gol diferenţă din optimi în sferturi, după ce au pierdut la Paris şi au fost conduşi cu 1-0 pe Bernabeu. Au tremurat până în ultimele minute cu Chelsea, pe care au bătut-o la Londra, dar care nu a renunţat la luptă. 

Şi au reuşit să "fure" biletele pentru finala Ligii Campionilor de la Manchester City în ultimele secunde ale unui meci în care primul şut pe poartă l-au trimis abia în minutul 90, când au şi marcat. 

Fără Cristiano Ronaldo, mulţi credeau că Real Madrid nu va mai străluci. Dar s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor Karim Benzema, care traversează cel mai bun sezon din cariera sa, iar de pe banca de rezerve vine, meci de meci aproape, brazilianul Rodrygo. La doar 21 de ani, născut în anul în care Zidane marca dintr-un voleu superb pentru a aduce Liga la Madrid, Rodrygo a întors soarta calificării cu Chelsea şi a dat două goluri în doar două minute cu Manchester City, trimiţând meciul în prelungiri. Aşadar, se poate şi fără un monstru sacru, cum e Ronaldo! 

Sau, cum ar spune don Carlo, "magia Bernabeului a ieşit din nou la iveală". Şi ce seară a fost... 

Pe 26 mai, la Paris, Real Madrid va înfrunta Liverpool şi toată lumea se aşteaptă la un eşec lamentabil, la o demonstraţie de forţă a băieţilor lui Klopp. Dar, după meciurile astea, chiar putem paria pe asta?

*acest articol reprezintă o opinie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel