Despre cartea Superpolitica, la De Ce Citim/ VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Sâmbătă, 1 iunie, începând cu ora 17:00, scriitorul Flaviu George Predescu va prezenta cartea Superpolitica/ Superpolitik, de George Cristian Maior, aflată în curs de publicare la editura RAO.

Numele complet al cărții, cu subtitlu, este Superpolitik - Superpolitica – triumf și eșec strategic. Conducători, mari ambiții de putere și logica legitimității în ordinea statelor și în relațiile internaționale. Autorul a scris această carte în aproape 10 ani, iar prima informație despre publicarea acesteia a fost făcută în exclusivitate chiar de către Maior, în vara anului trecut.

În prefață, academicianul Ioan Aurel Pop scrie: „Introducându-ne doct și documentat în mecanismele puterii, așa cum au înțeles-o marii lideri ai statelor și ai lumii, autorul acestei cărți vine cu propriile judecăți de valoare, derivate din studiu aprofundat, dar și dintr-o experiență diplomatică de prim plan. De aceea, lectura acestor dense rânduri este nu numai utilă, dar chiar indispensabilă pentru cei care vor să înțeleagă lumea în care trăim, confruntată cu atâtea provocări înfipte cu rădăcini adânci în trecut. Trecutul copleșește adesea și îi descurajează pe mulți dintre aceia care l-au studiat superficial. George Cristian Maior critică opțiunea războiului deschis, declanșat recent de o mare putere acaparatoare din vecinătatea României, dar nu trage concluzii alarmante, ci crede că este posibil să traversăm cu bine și această criză. Este lecția unui specialist matur, experimentat, care vede politica în dinamica ei, pe fondul disputei între forță și legitimitate.”

Emisiunea va fi transmisă în premieră, la DC News.

Emisiunea va putea fi urmărită pe toate platformele online ale DC News şi DC News TV, atât în cadrul acestui articol cât şi pe paginile de Facebook şi YouTube ale DC News, dar și la Radio Vocativ, duminica, de la ora 19.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel