Designul Dacia va purta semnătura unui nou director venit de la Aston Martin
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay / Designul Dacia va purta semnătura unui nou director venit de la Aston Martin
Pixabay / Designul Dacia va purta semnătura unui nou director venit de la Aston Martin
Dacia are un nou Director de Design, care în trecut a creat pentru Aston Martin. 

Din 1 septembrie 2021 Dacia și Lada vor avea un nou director de design în persoana lui Miles Nürnberger. Acesta îi va fi subordonat lui Laurens van den Acker, director de design și membru în Comitetul de Direcție al Renault Group, informează AutoExpert

Fostul director de design, Mesonero-Romanos, a părăsit compania după doar câteva luni de activitate. Locul i-a fost luat de Miles Nürnberger, care va fi atât director de design cât și membru în Comitetul de Direcție al mărcilor Dacia și Lada. Cele două branduri sunt grupate în divizia condusă de Denis Le Vot, director general al mărcilor Dacia și Lada.

Noua achiziție a echipei Dacia

„Îl primim cu entuziasm pe Miles, pentru că design-ul este un element central al strategiei noastre pentru mărcile Dacia și Lada. Cu noul Sandero, am demonstrat că un vehicul poate fi esențial dar în egală măsură atrăgător. Cu ajutorul lui Miles vom depăși noi etape în evoluția celor două mărci. Printre proiectele mari vor urma NBI (New Brand Identity – Noua Identitate de Marcă), Bigster și Niva”, a declarat Denis Le-Vot.

„Ne bucurăm să îl avem alături de noi pe Miles Nürnberger într-un moment atât de important pentru marca Dacia. Miles este un designer de renume care i-a inspirat pe mulți cu munca sa la Aston Martin. Experiența sa și pasiunea de a construi mărci puternice prin design vor fi un mare atu pentru marcă și ne vor ajuta să proiectăm Dacia în viitor” a menționat și Laurens van den Acker.

Aston Martin DBX

Miles Nürnberger a lucrat încă din anul 2008 în echipa de design a producătorului britanic de automobile Aston Martin. La început Nürnberger a ocupat funcția de Design Manager, apoi cea de Director creativ. În 2018, acesta ajunsese Director de Design a mărcii, sub coducerea lui fiind lansat DBX, primul SUV din gama Aston Martin.

Noul Duster

Producătorul auto Dacia a prezentat, marţi, noul Duster, care va fi comercializat din septembrie 2021 în versiunile 4x2 şi 4x4, informează Agerpres. 

Conform aceleiaşi surse, noul Duster dispune la interior de o consolă centrală înălţată, prevăzută cu o cotieră culisantă. Tot la capitolul noutăţi se numără cele două sisteme multimedia şi noul ecran de 8 inch, precum şi cutia de viteze automată EDC cu dublu ambreiaj.

Gama de motorizări a fost şi ea reînnoită, asigurând diminuarea emisiilor de CO2. Noul Duster este disponibil de acum şi în varianta echipată cu cutia automată EDC cu 6 trepte, cuplată cu motorul TCe 150. Versiunea ECO-G 100 dispune de un rezervor GPL a cărui capacitate a fost mărită cu aproape 50%, până la 49,8 litri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel