Designerul venit de la Aston Martin părăseşte Dacia. A invocat motive personale
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 11 mai 2022, 13:08
WhatsApp
Facebook DACIA
Facebook DACIA
Miles Nurnberger, directorul de design al Dacia venit de la Aston Martin, a fost înlocuit.

Începând de miercuri, David Durand este noul director de design al mărcii Dacia. El va face parte din comitetul de direcţie condus de Denis Le Vot, CEO al mărcilor Dacia & LADA, informează Ziarul Financiar.

David Durand este subordonat lui Laurens van den Acker, director de design al Renault Group şi membru al Board-ului de Management (BOM) al Renault Group.

David Durand îi succede în această funcţie lui Miles Nurnberger, care părăseşte compania din motive personale, pentru a urma alte proiecte profesionale, scrie Mediafax.

Înainte de Dacia, a lucrat la Aston Martin

Miles Nurnberger a venit la conducerea designului Dacia&Lada în vara anului trecut, iar el lucrase înainte pentru Aston Martin. Mai mult, el a venit după ce modele precum Bigster sau Duster facelift au fost prezentate, iar următorul model nou de la Dacia ar fi venit în 2024 – a treia generaţie a lui Duster pentru care cel mai probabil designul a fost deja stabilit.

David Durand, 49 ani, este absolvent al Şcolii Superioare de design Strate College din Paris. Şi-a început cariera în cadrul Renault Group în 1997 ca designer exterior. A fost responsabil de realizarea conceptelor Koleos în 1999 şi Ellipse, în 2002.

Între anii 2002 şi 2009, David Durand a lucrat în cadrul centrelor de design de la Barcelona (Spania), Seoul (Coreea de Sud) şi Sao Paulo (Brazilia). În urma acestei experienţe internaţionale, în anul 2011 este numit director de design pentru gama Global Access. De atunci, David Durand a contribuit la succesul mărcii Dacia şi al abordării « Design to Cost ».

În 2020, este numit director de design exterior Dacia şi participă la realizarea design-ului conceptului Bigster, care ilustrează evoluţia viitoare a mărcii.

Începând cu data de 11 mai 2022, David Durand este numit director de design al mărcii Dacia şi devine membru al comitetului de direcţie al business unit-ului Dacia & LADA.

Noua Dacia Jogger, făcută praf la testele de siguranţă

Rezultatul înregistrat de noul model de familie cu 7 locuri al mărcii autohtone este neașteptat. Urmașul lui Lodgy s-a prezentat extrem de slab la crash-testele EuroNCAP, primind o singură stea dintr-un maxim de cinci. 

În urmă cu un an, Dacia Sandero Stepway obținea la sesiunea de teste EuroNCAP două stele. Același punctaj primea și noul Logan. Cum Jogger este construit pe aceeași platformă, Euro NCAP a asimilat rezultatele din punct de vedere tehnic cu Sandero Stepway, scrie promotor.ro. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?