Data publicării:

Deși are doar 10 ani, un tânăr și-a lansat prima afacere și speră să-și scoată părinții la pensie anticipat

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: James Alexander via York Press
Foto: James Alexander via York Press
Un elev de școală generală și-a lansat prima afacere la doar 10 ani.

Kasper Alexander din Marea britanie își dorea foarte mult un set de ochelari VR (n.r., Realitate virtuală), așa că tatăl său i-a oferit două opțiuni: să aștepte până la ziua lui sau să își câștige singur banii.

Kasper a spus că „nerăbdarea” l-a învins, așa că a venit cu ideea de a vinde tablouri făcute din controllere de jocuri demontate. Pe lângă setul VR, tânărul antreprenor vrea să își ajute și părinții să se pensioneze mai devreme. 

„Am doi prieteni de la școală care au seturi VR, dar nu sunt răsfățat, așa că tata nu mi-ar cumpăra unul doar așa,” a spus Kasper. „Ziua mea este în iunie și nu aveam răbdare să aștept, așa că tata mi-a zis că trebuie să îmi strâng singur banii pentru asta.”

Au început cu un telefon vechi

Băiatul și tatăl său James deja demontaseră un telefon vechi, așa că și-au îndreptat atenția spre controllerele electronice. Alexander a plasat comenzi pe eBay pentru materiale, dar i-a spus clar lui Kasper că va trebui să scadă costul materialelor din vânzările sale.  „Mi se pare o idee grozavă și sunt mândru de el,” a spus el. 

„Va învăța lecții despre costuri, materiale și cercetarea produsului - vreau să îl încurajez să o facă cum trebuie”, a adăugat bărbatul.

Prețul: 80 de lire sterline

Opera de artă înrămată se va vinde cu puțin sub 80 de lire - un preț stabilit de Kasper după ce a cercetat produse similare. „Nu vreau să fiu arogant, așa că sper doar să fac câteva vânzări,” a spus copilul. „Într-o zi, vreau să fiu un om de afaceri de succes și să câștig suficient cât să îmi pensionez părinții.”

Deși procesul nu este deloc unul ușor, Kasper a spus că este entuziasmat de lansarea afacerii sale, Kasper Global Business Enterprises, în acest weekend, pe un magazin online de produse artizanale bine-cunoscut.

„Sunt singurul din clasa mea care se interesează de afaceri, iar prietenii mei sunt totuși impresionați,” a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel