Desființarea pensiilor speciale. Cîțu: Prin PNRR, da. Toate pensiile vor fi pe contributivitate. Să ne asigurăm că pensiile pot fi plătite și peste 20 de ani!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Florin Citu   Foto: Crișan Andreescu
Florin Citu Foto: Crișan Andreescu
Florin Cîțu, președintele PNL, este mulțumit de modul în care a fost gândit PNRR. Miercuri, în cadrul unui interviu acordat DCNews, a vorbit și despre o nouă Lege a pensiilor. 

„În 2023, putem să ne uităm la modul în care au fost cheltuiți banii din PNRR și, dacă undeva sunt bani care nu au fost cheltuiți, ei pot fi redistribuiți în interior”, a zis Florin Cîțu, miercuri, în cadrul interviului acordat DCNews.

„Mie îmi place cum a fost construit PNRR, pentru că investițiile sunt legate de reforme. Este un program pe investiții. Toți banii se vor duce în investiții, România poate beneficia și va însemna un salt puternic pentru România, dacă ne ținem de program”, a spus președintele PNL.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a spus că vrea să renegocieze pentru că procentul de 9,7 la sută din PIB pentru pensii e mult prea mic. „Din PIB-ul de azi e mult prea mic. Dar, dacă noi facem investiții și păstrăm dinamica pe care am avut-o anul trecut de creștere a PIB-ului, 9,7 dintr-un PIB mai mare înseamă mai mulți bani. Haideți să nu ne cramponăm în cifre”, a zis Florin Cîțu. 

„Germania a ajuns la 13 la sută cu alt sistem de pensii, cu altă legislație, după mulți ani. Putem să ajungem și noi acolo, asta este doar până în 2026 și e o regulă care să ne permită nouă să facem o Lege a pensiilor nouă. O Lege a pensiilor în care vom avea toate pensiile pe contributivitate și o Lege a pensiilor care să fie sustenabilă”, a subliniat președintele PNL.

Întrebat ulterior dacă se desființează pensiile speciale, Florin Cîțu a spus: „Prin PNRR, da. Toate pensiile vor fi pe contributivitate. Dar mai este ceva la legea pensiilor. Politicienii se gândesc pe termen scurt, dar pentru România e foarte importantă să folosească această oportunitate (n.r. PNRR), să avem o lege a pensiilor care să ne asigure că pensiile pot fi plătite și peste 15 și 20 de ani!”

Florin Cîțu, la interviurile DC News. Anunțurile zilei

Florin Cîțu, discuții cu președintele Klaus Iohannis despre situația politică: Ne sfătuim

În ceea ce privește relația cu președintele Klaus Iohannis, Florin Cîțu, președintele PNL, o descrie ca fiind „foarte bună”.

„O relație foarte bună, încă. Ne vorbim, ne sfătuim, discutăm, așa cum v-am obișnuit, nu vă spun ce, dar am discutat de câteva ori chiar anul acesta”, a spus Florin Cîțu în cadrul interviului acordat DCNews.

„Da, de câteva ori deja, da, ne uităm amândoi la situația politică, la situația geopolitică”, a mai spus, la DCNews, Florin Cîțu, întrebat care este relația sa cu președintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel