Urmărește emisiunea live
Desfiinţare SIIJ. Judecătorii Gabriela Baltag şi Evelina Oprina, scrisoare adresată Parlamentului: Nu lăsaţi fariseii să ia locul învăţătorilor!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Scrisoare deschisă a judecătorilor Gabriela Baltag şi Evelina Oprina, privind proiectul de desfiinţare a SIIJ (Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție).

Gabriela Baltag şi Evelina Oprina, judecători, membri în Consiliul Superior al Magistraturii, transmit Parlamentului României o scrisoare redactată având în vedere iminenta dezbatere şi adoptare a proiectului de act normativ privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. 

"Scrisoare este însoţită de opinia noastră concurentă la avizul consultativ emis de Consiliul Superior al Magistraturii. Aceasta din urmă conţine argumentele subsemnatelor ce stau la baza votului negativ exprimat de noi cu ocazia dezbaterii proiectului de lege menţionat la nivelul CSM, vot care nu se regăseşte în motivarea avizului principal", transmit semnatarele documentului.

"Nu lăsaţi fariseii să ia locul învăţătorilor, căci timpul acestor încercări poate deveni unul am marilor realizări! Nu puteţi accepta compromisuri, nu aveţi voie să faceţi niciun rabat de la principiile cărora le-aţi jurat credinţă şi pe care aveţi obligaţia morală de a le păstra nealterate în numele Adevărului, singurul ideal pe care-l slujim fiecare!", se arată în scrisoare.

Citiţi aici crisoarea semnată de către Gabriela Baltag şi Evelina Oprina. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel