Desertul momentului: spumă de cafea
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
captură YouTube, Ana Găteşte
captură YouTube, Ana Găteşte
În zile toride ce poate răcori mai mult ca o spumă de fructe sau... de cafea? Iată cum poţi prepara un desert de zile mari din câteva ingrediente.

Spuma de cafea este cel mai căutat și fotografiat desert pe rețelele de socializare. Desertul răcoros și energizant este pe placul tuturor adulților, zahărul se adaugă doar la nevoie iar savoarea finală este unică și de neînlocuit. Iar dacă, la sfârşit, mai arunci deasupra şi câţiva fulgi de migdale, afine sau ciocolată rasă... se transformă în ceva divin.

Ingrediente

Nu-ţi trebuie multe! Ai nevoie de doar câteva îngrediente: cafea, frișcă și, la alegere, zahăr pudră. Acest desert este ideal pentru diminețile alea în care abia te trezeşti și simţi că nu ai chef de nimic. Îţi va da un plus de energie şi te va pregări pentru o zi lungă.

 - 200 ml de cafea rece neîndulcită

- 200 ml frișcă lichidă proaspătă

- 35-40 g zahăr pudră

- fructe de pădure/fulgi de mogdale/frunze de mentă

Iată cât de ușor se prepară spuma de cafea:

Pentru început, trebuie să avem pregătită deja cafeaua neîndulcită, rece, în care adăugăm zahărul pudră, după gust. Batem frișca lichidă până când devine tare și apoi turnăm amestecul de cafea puțin câte puțin, continuând să amestecăm preparatul cu mixerul electric. Amestecul catifelat se adaugă la frigider și se ține câteva ore. Este de preferat ca acest mousse să fie preparat seara pentru a fi savurat dimineața. Se poate orna, după preferinţe, cu fructe de pădure, frunze de mentă sau fulgi de migdale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel