Desertul faimos spre care se duce un sfert din producția de alune de pe glob
Data publicării:
Autor: Florina Pop
WhatsApp
Copil cu borcan de arome dulci  FOTO: pexels.com
Copil cu borcan de arome dulci FOTO: pexels.com
Un sfert din cantitatea de alune produsă pe glob e folosită de un mare producător de dulciuri.

Nu mulți dintre noi știm că un sfert din cantitatea de alune produsă în lume se duce spre halele unde se creează delicioasa Nutella.

”Un sfert din cantitatea de alune produsă în întreaga lume este utilizată pentru fabricarea mult apreciatei Nutella? Nutella este atât de populară încât 25% din toată cantitatea de alune produsă se regăsește în borcanele cu Nutella”, notează Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculaară la USAMV Cluj.

VEZI și: Desertul care nu îngrașă. E delicios și, consumat sub formă de băutură, are mai puține calorii

Nutriționistul Lygia Alexandrescu spune că aceasta se face ”imediat, precum cafeaua la ibric, din pudra de cacao pură”. ”Îi adăugăm un pic de lapte, chiar și vegetal, un pic de zahăr de mesteacăn si muuuultã scorțisoară. E delicioasă, ne aduce o grămadă de antioxidanți si mult zâmbet pe față si în suflet”, notează nutriționistul Lygia Alexandrescu pe rețelele sociale. Despre ciocolata caldă, pe care o consideră ”desert de sezon”, medicul Mihaela Bilic are o opinie similară. Aceasta spune că delicioasa ciocolată este ”extractul rezultat din miraculosul fruct de cacao, adică un amestec de unt de cacao, masă de cacao și zahăr”.

VEZI și: Poți mânca dulciuri fără să te îngrași. În ce moment al zilei sunt permise - STUDIU

Un studiu efectuat de Universitatea Syracuse, din SUA, a descoperit că dacă îți mănânci desertul de dimineață, organismul va avea întreaga zi la dispoziție să îl digere. Creierul se hrănește cu glucoză, așadar este bine și pentru minte și pentru corp să nu amâni desertul pentru mai târziu. dacă nu te poți abține și obișnuiești să mănânci dulciuri zilnic, tot ceea ce contează este să le consumi dimineața deoarece în felul acesta îți satisfaci poftele încă de la prima oră și vei avea timp suficient să arzi caloriile în plus.

VEZI și: Prăjituri pentru diabetici. Deserturi savuroase fără zahăr

Când vine vorba de dulciuri, persoanele cu diabet au parte de câteva restricții. Cu toate acestea, nu trebuie să renunțe la delicioasele deserturi. Există câteva rețete de prăjituri pentru diabetici cu adevărat spectaculoase și gustoase. Prăjiturile pentru diabetici pot fi preparate în diferite moduri, iar ingredientele folosite sunt variate. Printre preferințe se află prăjitura pentru diabetici cu mere, negresa pentru diabetici și gustosul pandișpan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel