Data actualizării:
Data publicării:

Desert fără cuptor: rapid, ușor și foarte delicios! Încearcă-l și nu vei regreta

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Desert fără cuptor - rapid, ușor și foarte delicios! Încearcă-l și nu vei regreta. Sursa - Pexels
Desert fără cuptor - rapid, ușor și foarte delicios! Încearcă-l și nu vei regreta. Sursa - Pexels

Vrei sa faci un desert dar nu ai nici cea mai mica dorință să pornești cuptorul? Iată o rețetă delicioasă cu lapte și cacao care te va cuceri. 

Foarte ușor de făcut din ingrediente disponibile în orice bucătărie, acest desert va fi pe placul întregii familii. Pregătește-te să primești o mie de complimente.

 

Iată lista de ingrediente de care aveți nevoie:

160 grame de griș,

1 litru de lapte,

60 de grame de nucă de cocos,

60 de grame de pudra de cacao,

180 de grame de zahăr,

esență de vanilie.

 

Rețeta pas cu pas

 

 

Iată cum se face acest desert fără făină fără a folosi cuptorul. Turnați laptele într-o cratiță și, apoi, adăugați zahărul, grișul și  pudra de cacao.

Amestecați cu un tel de mână. Se pune cratița pe foc mediu și se amestecă în continuare până se formează o cremă groasă. În acest moment, se adaugă esența de vanilie.

Pizza cu cartofi: o rețeta perfectă de făcut acasă. Gustul ei nu vă va dezamăgi

 

Luăm o tavă pătrată de copt și o stropim cu apă. Eliminăm excesul de apă din tavă și turnăm în ea crema făcută de noi.

Nivelam cu o spatulă și acoperim desertul cu o  folie alimentară. Acum puneți tava în frigider și lăsați-l să se răcească 120 de minute.

Desert cu fistic, hitul delicios al acestei veri. Ușor și rapid de făcut

La sfârșitul celor 2 ore se scoate tava din frigider și se îndepărtează folia. Desertul se desprinde ușor de marginea tăvii, după care e răstoarnă pe un platou.

Cu un cuțit împărțim desertul în 16 pătrate de dimensiune egală. La final trecem fiecare pătrat obținut pin nucă e cocos. Aduceți desertul la masă. Poftă bună!

 

 

BONUS. Acest tiramisu îi va înnebuni pe toți: un ingredient, la care nimeni nu s-a gândit, îl face irezistibil

 

Tiramisu este cel mai iubit și popular desert tradițional italian. În această rețetă, vă dezvăluim cum să faci un tiramisu deosebit de delicios, datorită unui ingredient secret. 

Rețeta pentru un tiramisu se poate mereu modifica, iar fiecare cofetar poate experimenta ceva nou. Astăzi vă prezentăm rețeta unui tiramisu care va înnebuni pe toată lumea, datorită acestui ingredient incredibil la care nimeni nu s-a gândit vreodată.

Tort cu nucă de cocos și ciocolată albă: ușor ca un nor și super delicios 

Printre ingrediente se numără un fruct exotic cu un gust unic, pe care mulți îl adoră. Vorbim despre mango, un fruct tropical bogat în vitamine și antioxidanți, perfect pentru prepararea unui tiramisu. proaspăt și gustos.

 

Ingrediente: 

300 g de pișcoturi;

300 ml suc sau lichior;

500 g mascarpone;

100 g smântână lichidă;

3 gălbenușuri;

¼ litru de cafea;

100 g zahăr;

1 mango copt;

suc de lămâie.

Cu acest truc ingenios vei păstra căpșunele mai mult timp la frigider: ai nevoie de un uscător de păr

 

Tiramisu delicios.  Cum se face

 

Pentru a pregăti tiramisu, putem începe cu crema. Batem gălbenușurile împreună cu zahărul. Apoi adăugăm mascarpone și smântână lichidă și continuăm să mixăm.

Tăiem mango curățat în cuburi mici și-l stropim cu sucul de lămâie. Apoi adăugăm bucățile de mango în cremă și amestecăm. 

Cum se face cafeaua turcească mai gustoasă și mai aromată: iată câteva secrete

Acum putem începe să înmuiem pișcoturile în cafea și le aranjăm într-o tavă. Peste primul strat de pișcoturi înmuiate în cafea, adăugăm cremă din belșug. Urmează al doilea strat de pișcoturi înmuiate în cafea și, apoi, iarăși un strat de cremă.

La final, suprafața desertului se decorează cu bucăți de mango tăiate într-un mod creativ, în funcție de preferințe. Poftă bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel