Ingrediente
– 200 g de ciocolată neagră
– 400 ml de frișcă
Cum se prepară
Turnați 100 ml de frișcă într-o cratiță. Turnați frișca rămasă (300 ml) într-un bol și dați-o la frigider. Puneți cratița pe foc și încălziți frișca până la temperatura de 50-70°C, fără a o aduce până la fierbere, potrivit bucatarul.eu. Fărâmițați ciocolata și puneți-o într-un bol.
Turnați frișca fierbinte peste ciocolată. Lăsați ingredientele pentru 30 secunde, apoi amestecați intens, folosind o spatulă, până veți obține o compoziție omogenă de ciocolată. Lăsați-o să se răcească puțin. Luați bolul cu frișcă din frigider. Bateți frișca, folosind mixerul, până obțineți o cremă cu vârfuri moi.
Adăugați în bolul cu frișca bătută compoziția de ciocolată, pe porțiuni mici. Amestecați ingredientele cu ajutorul mixerului. Turnați desertul într-un sac de patiserie și umpleți cupele pentru desert. Decorați cu fulgi de ciocolată. Dați desertul apetisant la frigider pentru 30 de minute.
Vezi și: Tort Praga. Rețeta faimoasă pregătită în casă
Tortul "Coliba monahală", fără coacere. Rețeta fantastică pentru weekend
Smetannik, cel mai simplu tort, fără ouă, la tigaie
Ingrediente pentru aluat
– 3 pahare de făină (380 g)
– 200 g de smântână de 20 %
– 200 g de zahăr
– 1 linguriță de praf de copt
Ingrediente pentru cremă
– 600 g de smântână
– 180 g de zahăr
– biscuiți sfărâmicioși (pentru decor)
Cum se prepară
Blatul
Combinați smântâna cu zahăr și amestecați. Adăugați praful de copt în făină și puneți amestecul în masa de smântână. Frământați un aluat moale și elastic. Împărțiți aluatul în 8 părți egale. Întindeți fiecare parte de aluat într-un cerc cu diametrul de 20-22 cm, scrie bucatarul.eu. Tăiați marginile cu ajutorul unui capac sau farfurii. Veți obține încă 2 blaturi din resturi, în total veți obține 10 blaturi. Coaceți blaturile într-o tigaie uscată la foc moderat, câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Crema
Bateți smântâna cu zahăr. Ungeți blaturile cu crema obținută. Pentru decor folosiți biscuiți simpli și de ciocolată, pe care îi mărunțiți. Lăsați tortul peste noapte.
Vezi și: Prăjitura preferată a suedezilor. Rețeta de Kkladkaka: Este excelentă!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Pască pufoasă fără aluat
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc
- Sephora, gafă majoră. Compania își cere scuze după ce a jignit victimele Fenomenului Pitești / foto în articol
- Candidatul cu șanse maxime la Capitală, după mutarea PSD - PNL. Ciuvică: Înainte, avea șanse minime
- Horoscop 24 aprilie 2024. Avem Lună Plină în Scorpion! Cele 4 zodii puternic afectate
- Cum te autosabotezi fiind negativist. Psiholog: „Aoleu, dacă pățesc ceva? Nu o să fii niciodată fericit!”
- Cozi la spălătorii din cauza prafului saharian. E vreun pericol sau e doar un moft?
- E salvarea dependenților! „Am un comportament pe care vreau să-l elimin, nu pot, așa că optez la această metodă”