Desert delicios de ciocolată: fără făină și fără ouă. Toată familia te va lăuda
Acest desert fără coacere este surprinzător de ușor de făcut. Și nu aveți nevoie de gelatină! O bază moale de fursecuri, un strat de cremă dulce și multă ciocolată.
Pentru a face un desert de ciocolată, veți avea nevoie de cele mai simple produse. Alege însă ciocolata după gustul tău: albă sau neagră, cu lapte sau amară.
Ingrediente:
fursecuri - 250 grame,
unt - 120 grame,
zahăr pudră - 200 grame,
smântână - 200 ml
ciocolată - 180 grame.
Preparare
Se macină fursecurile cu ajutorul unui blender și se amestecă cu 100 grame de unt topit. Acoperiți o formă cu folie și întindeți masa de fursecuri într-un strat uniform.
Prăjiți zahărul pudră într-o tigaie uscată până devine un lichid omogen. Se toarnă 150 ml de smântână și se amestecă până când compoziția devine omogenă.
Cremă de lămâie, un desert delicios, gata în câțiva pași
Adăugați 20 grame de unt și amestecați bine. Se toarnă amestecul pregătit peste stratul de fursecuri și se întinde uniform.
Apoi turnați smântâna fierbinte rămasă peste ciocolată și amestecați până când compoziția este omogenă.
Acoperiți desertul cu un strat de ciocolată și puneți-l la frigider până se întărește. Scoateți cu grijă desertul din formă și tăiați-l în porții. Poftă bună!
BONUS: Plăcintă cu mere fără aluat: o rețetă simplă, rapidă și gustoasă. Succesul va fi garantat
Un desert care nu se demodează niciodată este plăcinta cu mere fără aluat. Vă oferim azi o rețetă simplă și rapidă, foarte gustoasă!
Plăcinta cu mere a fost întotdeauna un clasic îndrăgit care place tuturor. Este una dintre acele rețete pe care le-am învățat de la bunica să le preparăm, bucurându-ne de mirosul irezistibil care ieșea din cuptor.
Salată din 4 ingrediente, gata în 10 minute: are un gust extrem de interesant și este și sățioasă
Dacă nu vrei să renunți la gustul unic al merelor, iată deliciul care nu trebuie ratat. Se face într-o clipa și este cea mai simplă plăcintă cu mere care există.
Să vedem de ce avem nevoie:
1 rulou de foietaj;
2 mere;
zahăr brun după cum este necesar;
gem la alegere;
suc de 1 lămâie;
zahăr pudră.
Prepararea
Ungem bine cu ulei sau tapetam cu hârtie o tavă de copt. Întindem aluatul în interior și ridicăm marginile pe pereții tăvii. Acoperim aluatul cu gemul ales.
Merele trebuie spălate, curățate de coajă și cotor. Tăiem apoi merele curățate în felii, pe care trebuie să le stropim cu suc de lămâie și o zahăr pudră. Aranjam merele peste gem, astfel încât să-l acopere complet. Se presară acum zahar brun si se da la cuptor la 180 de grade.
BONUS. Tartă bestială cu trei umpluturi: ai nevoie de patru lipii, nuci, mac și stafide
Oaspeții sunt la ușă sau vrei să-ți bucuri familia cu un produs delicios de patiserie, dar nu ai timp să prepari aluatul?
Desertul se face foarte repede și este mai puțin caloric decât o plăcintă, făcută cu aluat obișnuit.
Pentru a face o plăcintă veți avea nevoie de:
lipii (diametru 16 cm) — 4 bucăți,
smântână - 20 grame (1 lingură);
brânză 5% grăsime - 600 grame,
ouă - 2 bucăți,
zahăr - 80 grame (4 linguri);
praf de sare,
esență de vanilie 3-5 picături;
stafide - 50 grame;
nuci - 50 grame;
semințe de mac - 50 grame.
Rețeta pas cu pas
Pentru a pregăti ingredientele pentru umplutură, puneți stafidele în apă caldă și tăiați nucile cu un cuțit.
Se amestecă brânza, ouăle, zahărul, sarea și esența de vanilie și se amestecă până se obține o compoziție uniformă.
Împărțiți egal compoziția de brânză în trei boluri. Într-un bol adăugați nucile tocate, în altul - semințele de mac și în altul - stafidele. Amestecați bine compozițiile din cele trei boluri.
Luați o formă rotundă și puneți în ea folie de pergament. Ungeți pereții interiori ai formei cu ulei vegetal. Așezați prima lipie pe fundul formei și distribuiți uniform prima umplutură.
Acoperiți umplutura cu cea de-a doua lipie și întindeți deasupra a doua umplutură. Repetați procedura și cu cea de-a treia lipie. Acoperiți umplutura cu ultima foaie de lipie și ungeți-o cu smântână.
Coaceți tarta, timp de 30 de minute, într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade. Tarta își va păstra perfect forma, nu se va destramă și va arăta spectaculos când va fi tăiată. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News