Descoperirea lui Gușă din spitalele din București despre Covid-19. În tot acest timp, Grindeanu nu face nimic / foto în articol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Cozmin Gușă a spus ce descoperire a făcut în câteva spitale din România despre Covid-19.

Cu coronavirusul nu este de joacă! A revenit în forță la nivel mondial. Cum era de așteptat, nici în România lucrurile nu sunt roz. Și, în acest context, la metrou este teroare. Oamenii se calcă în picioare, este foarte aglomerat, iar Sorin Grindeanu n-are nicio reacție. Metrorex se află în subordinea Ministerului Transporturilor pe care social-democratul îl conduce.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.390 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 261 mai multe față de ziua anterioară. 1.491 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

DECESE

Până astăzi, 65.846 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În intervalul 21.07.2022 (10:00) – 22.07.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 7 decese ( 5 bărbați și 2 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință. Dintre cele 7 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 de ani, 1 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 1 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 4 la categoria de vârstă peste 80 de ani. 6 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient nu au fost raportate comorbidități până în prezent. Din totalul de 7 pacienți decedați, 1 a fost vaccinat și 6 nevaccinați.

TESTARE

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 4.591 teste RT-PCR ( 2.756 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.835 la cerere) și 19.794 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.273.277 teste RT-PCR și 10.577.877 teste rapide antigenice.

„Vă dați seama ce se întâmplă, acum, la metrou dacă trei din trei sute sunt infectați acolo? Păi, în câteva zile, se fac încă o sută de oameni infectați, pe lângă cei trei. Cu Covid-19 nu este de glumă. Am vorbit și eu la mai multe spitale - atât la la Matei Balș, cât și la Victor Babeș - și am aflat că sunt cazuri grave. De asemenea, sunt cazuri grave de recidivă în special. Covid-ul acesta, așa ușurel, așezându-se peste o stare post Covid, destabilizantă la foarte mulți dintre cei care au suferit deja boala, se transformă într-o boală grea în spitale. Adică sunt cazuri destul de grele acolo, mai ales ca recidivă, adică oameni care au mai fost infectați”, a zis Cozmin Gușă.

„În această situație, să nu asiguri o oarecare aerare la metrou... este un semn de criză, dar și de nepăsare!”, a mai spus Cozmin Gușă la Deferiți mass-media, emisiunea săptămânală de la DC News.

Răspunsul integral este de la minutul 32:

„La metroul lui Sorin Grindeanu este aglomerație uriașă. Metrorex se află sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Ideea este că trenul de metrou vine cam la 15 minute sau mai rar, la orele de vârf. De asemenea, este nenorocire, nu se pot urca oamenii în metrou pentru că nu au cum să urce. Ați văzut vreo ieșire din concediu a lui Sorin Grindeanu?! Ați văzut vreo ieșire a Guvernului?!”, a zis Bogdan Chirieac la DC News, în emisiunea „Deferiți mass-media”.

„Pe mine m-a șocat de ce se întâmplă la metrou. Pe de-o parte vorbim despre disconfortul omului, pe de altă parte, oamenii merg la muncă, cu metroul, în timp ce demnitarii sunt în vacanță. Pericolul de Covid-19 este uriaș”, a mai spus Bogdan Chirieac.

VEZI CONTINUAREA AICI: Situație fără precedent la metrou. Gușă și Vâlcu au ajuns la aceeași concluzie despre Grindeanu. Chirieac: Pe mine m-a şocat asta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel