Data publicării:

Descoperirea făcută de vameși pe Aeroportul Otopeni, în bagajul unui pasager care mergea la Londra

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
SRI verifică persoanele cu dublă cetățenie din Gaza pentru a preveni infiltrarea elementelor teroriste / Foto: Pixabay
SRI verifică persoanele cu dublă cetățenie din Gaza pentru a preveni infiltrarea elementelor teroriste / Foto: Pixabay

Află în articol ce au descoperit vameșii în bagajul unui pasager care mergea la Londra.

Inspectorii vamali care au făcut controale pe Aeroportul Otopeni au descoperit 27.000 de ţigarete în valoare de aproximativ 37.000 lei în bagajul unui pasager care mergea la Londra, potrivit unui comunicat al Autorităţii Vamale Române.

"În data de 01 noiembrie 2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Gr.I Otopeni Călători – Compartiment Călători - Direcția Regională Vamală București, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București – Otopeni, în urma unor controale specifice efectuate în vederea combaterii traficului cu produse din tutun, au reținut în vederea confiscării de la un pasager care circula pe ruta Otopeni – Londra, 27.000 bucăți țigarete marca Dunhill, fără marcaj corespunzător, nedeclarate și sustrase de la controlul vamal, în valoare estimată de aproximativ 37.000 lei.

Întrucât există suspiciuni că sunt întrunite elementele constitutive ale unor infracțiuni, cazul a fost predat către instituția competentă în vederea efectuării cercetărilor", arată un comunicat al Autorităţii Vamale Române.

"Combaterea contrabandei cu țigări reprezintă unul din principalele obiective ale Autorității Vamale Române"

"Combaterea contrabandei cu țigări reprezintă unul din principalele obiective ale Autorității Vamale Române. În acest demers, echipele canine din birourile vamale joacă un rol foarte important. JTI, partenerul autorității vamale de mai bine de 13 ani, ne-a mai donat azi încă 22 de câini special instruiți pentru detecția de tutun, droguri și numerar, precum și hrană și echipamente.Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă această inițiativă și celor care depun eforturi pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit!", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Autorității Vamale Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel