Insecte pe raftul de patiserie la un supermarket din Sectorul 4. Amendă de 10.000 de lei
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Un cetățean a făcut o sesizare după ce a observat insecte pe raftul cu produse de patiserie a unui supermarket. 

ANPC anunță că o echipă  de control a Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov s-a deplasat, vineri, 28 septembrie, într-un supermarket din sectorul 4 al Capitalei, în urma sesizării făcute de un cetățean care a observat insecte în zona de patiserie. 

”Urmare a verificarilor efectuate, reclamatia s-a confirmat, fiind gasite insecte moarte in rafturile cu produse de panificatie si patiserie ale supermarketului.

Operatorul economic a fost sanctionat contraventional, conform articolului 4(1) din OG 21/1992 cu modificarile si completarile ulterioare, cu amenda in valoare de 10.000 lei.

S-a dispus, de asemenea, oprirea de la comercializare a produselor raionului si, totodata, oprirea temporara a prestarii serviciilor de panificatie si patiserie, din cadrul supermarketului, conform art. 55(2) lit b din OG 21/1992.

Reprezentantii operatorului economic urmeaza sa se prezinte in cursul zilei de luni, 1 octombrie 2018, la sediul Comisariatului Regional Bucuresti-Ilfov pentru Protectia Consumatorilor, pentru finalizarea procesului verbal de constatare a contraventiei.

Cazul va ramane si mai departe sub supravegherea CRPC Bucuresti-Ilfov, cetatenii putand fi convinsi ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor nu tolereaza nicio abatere de la prevederile legale, supravegheaza permanent piata si se asigura ca drepturilor fundamentale ale consumatorilor sunt respectate cu strictete.” anunță ANPC. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel