Descoperire neobișnuită pe o plajă. Căuta broaște țestoase, dar a găsit cocaină în valoare de 1,2 milioane de dolari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Căuta broaște țestoase, dar a găsit cocaină în valoare de 1,2 milioane de dolari / Foto: Pixabay
Căuta broaște țestoase, dar a găsit cocaină în valoare de 1,2 milioane de dolari / Foto: Pixabay
Un bărbat a descoperit 30 de kilograme de cocaină pe o plajă, în timp ce căuta broaște țestoase.

Un expert din Florida care se afla în căutare de broaște țestoase pe plajă a descoperit o cantitate de cocaină în valoare de 1,2 milioane de dolari, scrie New York Post. Angy Chambers a cercetat plaja pe 19 mai când a dat peste un mic pachet de plastic care era strâns legat cu bandă adezivă.

„Am luat imediat legătura cu escadrila 45 a forțelor de securitate.”, a spus Chambers, un angajat al Stației Forței Spațiale Cape Canaveral, care căuta atunci cuiburi de broaște țestoase.

„Am sunat înapoi la SFS și le-am sugerat să-și aducă UTV-ul sau vehiculul utilitar, deoarece am numărat cel puțin 18 pachete.”, a mai spus acesta.

 

Cocaină în valoare de 1,2 milioane de dolari



Un expert de la anti-drog a venit pe plajă și a efectuat un test de teren pe cele 24 de pachete cu o greutate de aproape 30 de kilograme. A descoperit că înăuntru era cocaină. Valoarea drogurilor a fost estimată la 1,2 milioane de dolari. Originea transportului este încă necunoscută. O anchetă este în curs de desfășurare, însă oficialii Departamentului Securității Interne au declarat că traficanții maritimi de droguri trimit adesea substanțe controlate în baloturi formate din 25 de „cărămizi”.

Baloturile uneori  sunt distruse în timpul tranzitului, lăsând pachetele să se piardă pe mare și în cele din urmă să fie recuperate de-a lungul coastei SUA, a declarat agentul special pentru anchete de securitate internă, David Castro.

Captură record

Timothy McCarty, comandantul celei de-a 45-a escadrile a forțelor de securitate, a declarat că această captură a fost una record la Cape Canaveral.

„Aceasta este cea mai mare pe care am avut-o vreodată la baza Space Space Force din întreaga istorie înregistrată. Suntem fericiți că nu a fost că drogurile nu au fost găsite de oameni răi care er fi putu să le folosească în alte scopuri.”, a declarat McCarty.

Angy Chambers, bărbatul care a descoperit drogurile, a fost lăudat și de către ceilalți colegi ai săi, deși descoperirea a fost făcută din pură întâmplare.

"Suntem mândri că ne protejăm baza și comunitatea din jur", a spus un coleg de-al său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel